Blage veze nemam zašto mi je bilo potrebno ovoliko vremena da smestim zadnjicu u stoličicu, te da napišem par reči o ovom izdanju. Zapravo, znam. Mislila sam da ću posle svakog preslušavanja imati nove ideje ili da će mi tresnuti na pamet neka mudra misao. Ipak, na kraju se sve završilo kako je i počelo. Ja sam presrećna što ovo imam u svom kompu, te mogu da slušam kada god mi se ćefne… Evo, sada na primer.

Sve je počelo sada već daleke 2004. godine kada je bend startovao sa radom. Malo su promenili postavu, ne na kaputima već u bendu, te od petorke nastade četvorka. Imali su dva demo snimka koje su delili na koncertima, a oni su u početku bili uglavnom u Solunu… Da, nisam rekla da je ovo bend iz Grčke. Ipak, momci nisu klonuli duhom. Vredno su vežbali i komponovali, te su prvo 2010. godine izbacili EP sa šest pesama, koji je jako dobar, a zatim i ovo albumče. Na svojem koncertu u Kraljevu, gde ih podrobnije i upoznah, tako su dobro prašili da mi je bilo žao što sam zauzela mesto pozadi i prodavala stvari sa distroa (by the way, prodala sam par stvari, hvala na pitanju :) ), umesto da ginem uz njihove zvuke, ali poginuh dovoljno kada me pobesnela omladina u par navrata omlati što rukama, što nogama. Zato sam se potrudila da nekako pribavim njihovo albumče, te da ga na miru i bez bojazni od premlaćivanja preslušam.

Ekipa svira jako gotivan punk rock. Ne preterano brzo, ali melodično, mestimično setno. Podsećaju me na SOCIAL DESTORTION. Na albumu se nalazi (samo) osam pesama, ali polovina mi postade omiljeno već posle prvog preslušavanja. “The Fine Line”, “Sleep On It”, “The Way Back Home”, “Save Your Breath”, “Set me free” … su samo neke od odabranih pesama :). Šalim se malo, ali nema šale kada kažem da ova ekipa rastura od energije uživo, te bih vam rado preporučila da posetite njihov concert ako budu muzicirali negde u blizini. Ove godine su bili na turneji, i svuda su fenomenalno bili prihvaćeni, što znači da postoji šansa da će opet negde banuti. Do tada slušajte “Something to hold onto” i vežbajte skakanje, ali i eskiviranje udaraca drugih posetilaca. Videćete, na kraju će ispasti da sam bila potpuno u pravu. J Da sumiram, jako dobar i pozitivno nastrojen bend na koga i te kako treba obratiti pažnju! I da dodam….FRESKI LUKUMADEEEES!!! :)
Cheers!!!
Gaca Bx(O)xKx