Evo još jednog benda iz Makedonije čija mi se muzika fino zalepila za uši, pa nema nameru da ih ostavi na miru. Šalim se malo, ali je živa istina da su bendovi odatle dosta kvalitetni i da znaju šta hoće.

Možda će pominjanje ovog benda biti nešto novo za čitaoce i slušaoce, ali valja pomenuti da im je ovo treći album u nizu i da ih izdaju u razmaku od po dve godine. Kada smo već kod statistike, zanimljivo je napomenuti da na sva tri albuma ima po 12 pesama (ok, na drugom albumu “Peter Pan syndrome” je postojala bonus pesma, ali pssssssstttt). Ono što mi je zaista drago je da se radi o dosta mladoj ekipi, prosek godina im je 20, što znači da su dosta mladi ušli u sve to kada su 2007. godine osnovali bend.

Da se vratimo na najnovije izdanje. Čini mi se da naziv albuma treba da ukaže jednom mnogo popularnijem bendu kako treba svirati taj famozni punk rock. Ipak, verujem da to nisu imali na pameti kada su smišljali naziv… Ha!... Dakle, uigrana i usvirana trojka praši odličan, melodičan punk rock. Slušajući prethodna izdanja dođoh do zaključka da momci zaista teže da na svakom albumu bolje zvuče, što je, jel’ te, i normalno, mada ima bendova koji deset godina ne menjaju ama baš ništa, pa čak ni ne nauče da sviraju. Produkcija je mnogo bolja, zvuk je mnogo bolji,… Napredak je očigledan, što znači da se momci trude da to što rade rade što kvalitetnije. Rekoh da na izdanju ima 12 pesama, sve su na Makedonskom jeziku i, ma koliko to nekome čudno zvučalo, rezultat je odličan. Moji favoriti u moru melodičnih momenata su: “Game over”, “Nekogaš da bideme”, “Zaminuvam II del.”, “Se ušte živ”,… Neću vam sve pobrojati, nađite i vi neki hit. Inače, na netu sam pogledala par njihovih spotića sa koncerata. Moram da priznam da bih drage volje bila u prvom redu na njihovoj svirci, jer koncertno izvođenje ovih odličnih pesama ih pokazuje u još bolje svetlu.

Diskić je izašao za “Napravizaedno” što je još jedan dokaz da ovaj izdavač pod svojim okriljem drži fenomenalne bendiće. Samo napred! Radujem se svakom novom izdanju i benda i za ovu etiketu, jer sam unapred sigurna da neće biti greške.
Cheers!!!
Gaca Bx(O)xKx