Oh, kakva zamlata sam ja! Lepo sve napisem, a onda kliknem da hocu da ugasim kompjuter. Isti me je pitao da li zelim da sacuvam to sto pisah dobrih sat vremena, a ja samo nehajno odmahnuh glavinom i… Ode mast u propast. Zato sada muzem mozgic da se seti sta sam to lepo pisala, a i on prestaje da saradjuje samnom. Perfect!

Da sam ovu recenziju pisala odmah po prvom preslusavanju izdanja bilo bi drugacije sve. Tacno je da su mi “Debeli” uvek bili jedan od najomiljenijih bendova sa Hrvatske muzicke scene, te da sam nestrpljivo cekala punih sest godina da nakon “Through the eyes of innocent” izdaju nesto novo, ali mi je ovo zvucalo nekako… cudno… Na isti kalup… Ali Gaca nije bila lenja. Prebacila je album na mp3 plejer, te su je “precjednicki” zvuci pratili svuda gde god je isla. Nije isto slusati punkericu sedeci za stolom i pisati polisu osiguranja od autoodgovornosti i setati gradom sa sluskama na uskama! Malo po malo, pola albuma se uselilo u mozgic i nije vise bilo puta nazad. Mission accomplishment!!! Album se sastoji iz dva dela: prvi nazvan “Bruto Slavo” sadrzi pesme na engleskom jeziku, a njih ima ravno 12 komada, I tu bih izdvojila: ”Enemies”, ”Music saves”, ”Heroes of today”, ”Bottle in the mouth”, “Brave souls”, ”Nothing gold”, ”One book”, ”Kinda like Pegboy…”, dok je drugi deo na domacem jeziku i tu su se usidrile tri pesme od kojih za ”Puska ne ubija ljude” i “Moja su koljena umorna od moljenja” (dva hita!!!) postoje i video snimci.

Album, kao I vec ponenuto prethodno izdanje, se pojavio za ”Moonlee Records”. Mislim da ne postoji ni jedan jedini razlog da, ukoliko volite dobru hard core / punk muziku sa zanimljivim I poucnim textovima, ne overite ovo izdanje. Nema greske, zvali ih vi DEBELI PRECJEDNIK ili FAT PRESIDENT, radi se o izvrsnom bendu koji godinama unazad pokazuje da itekako zna znanje. Evo sanse da se i vi uverite u to.