Mina Simić (1989, Beogradu) prve ozbiljne korake u likovnoj umetnosti napravila je u Centru za likovno obrazovanje u Šumatovačkoj, a zatim je 2008. godine završila Školu za dizajn u Beogradu. Student je IV godine Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek Primenjena grafika, atelje Grafika i knjiga. Godine 2010. završila je školu scenske šminke u školi za medijske talente „Balkan media tim“.

Do sada je izlagala na II Međunarodnom festivalu umetnosti Š.U.N.D. 2011. u kategoriji grafika i na Sajmu knjiga u Beogradu (2011) na kolektivnoj izložbi studenata i profesora Fakulteta primenjenih umetnosti „Životinje u ilustraciji", a prvu samostalnu izložbu imala je u Biblioteci-galeriji „Branko Miljković“ na Zvezdari u septembru 2011.

Do sada ima više realizovanih radova, među kojima ističe:

Ilustracije za monografiju dr Nenada Stavretovića, direktora Zavoda za zaštitu prirode „Proizvodnja travnog tepiha“
Likovna oprema zbirke pesama Milana B. Popovića „Na kori integralnog hleba i olovci“
Dizajn omota CD izdanja muzičke grupe KPS „Ni ovoliko nismo zaslužili“
Likovna oprema zbirke pesama Vesne Dubić „Postojim li postojiš li“
Likovna oprema zbirke pesama Miroslava Mikija Božića „Dar"

Već pet godina sarađuje kao dizajner na umetničkim i ekološkim projektima D.O. Film Publik Art iz Niša. Takođe se bavi i profesionalnom šminkom (ističe rad na izborima za mis srbije 2010. i 2011 i nekoliko međunarodnih frizerskih takmičenja).

U slobodno vreme bavi se pedagoškim radom sa decom - daje privatne časove crtanja i vodi kreativne radionice namenjene osnovcima i srednjoškolcima.