Najpoznatiji glumac u Slepoj ulici (Dead End) je Rej Vajz (Ray Wise) koji je najveću slavu doživeo u seriji Tvin Piks (Twin Peaks) u kojoj je glumio Lilanda Palmera (Leland Palmer).
U ovom zanimljivom horor filmu iz 2003. Rej glumi Frenka Haringtona (Frank Harrington), čoveka koji na Božić, kolima vozi, kod ženine rodbine, svoju lepšu polovinu Loru (Laura), njihovu ćerku Merion (Marion) i sina Ričarda (Richard), a sa njima je i ćerkin dečko Bred Miler (Brad Miller).
Poslednjih dvadeset godina tamo je, u to vreme, uvek išao sa svojom porodicom, te mu to ne pričinjava zadovoljstvo, a sudeći prema njegovoj priči, kroz film vidimo da to nikada nije ni voleo.
Jedina je razlika što ih ovog puta vozi prečicom. To pre nije radio i ispostaviće se da je zbog toga načinio grešku koja će biti krajnje loša po sve njih.
Gotovo ceo film odigrava se dakle, u kolima, a neobjašnjiva i morbidna dešavanja počinju ubrzo nakon nemilog događaja koji se desio već na samom početku ovog ostvarenja. Onog trenutka kada je Frenk slučajno zaspao u autu i nakon buđenja shvatio da umalo nisu nastradali, kreće noćna mora iz koje niko, osim Merion, neće izaći. Od tog trenutka ušli su u priču koja nalikuje na neku iz legendarne serije Zona sumraka (The Twilight Zone).
Za Frenka i ostale (u ostale ne ubrajamo i Merion), vreme je stalo i završilo se upravo u trenutku kada je on zaspao jer će se ispostaviti na kraju filma da su, sva dešavanja nastala nakon toga, zapravo mentalne slike Frenkove ćerke koja je utonula u komu. Ona je jedina preživela u realnosti, dok su svi ostali izgubili živote u gadnoj saobraćajnoj nesreći koja je izazvana upravo zbog toga jer je Frenk zaspao za volanom. Dakle, Frenk i svi u kolima ušli su u zonu ''slepe ulice'' iz koje nema izlaza istog trena kada su pomislili da su izbegli udes. Sve vreme su se pitali zbog čega nikako da stignu gde su naumili jer su krenuli prečicom, a jedino će Merion saznati odgovor jer se probudila iz kome ali život koji je živela, promenio se iz korena, na Božić, kada su joj svi najmiliji nastradali.
Ovaj horor je niskobudžetni film koji se sa uživanjem može pogledati, a u eri hiperprodukcije, sigurno ima originalnijih priča ali to je nevažno jer Slepa ulica može da legne svakom iskrenom ljubitelju mističnih priča u kome je važna nepredvidivost same radnje.
Uz to možemo dodati i da je prisutna određena doza crnog humora koja samo dodatno izvodi ovaj film iz prosečnosti klasičnih horora, što može samo još više da šarmira inteligentnog gledaoca.
Branko Radaković