Jedan od trenutno najpoznatijih svetskih stensil umetnika je Dolk Lundgren ili jednostavno Dolk (u prevodu sa norveškog njegovo ime znači nož). On dolazi iz Bergena, drugog najvećeg grada u Norveškoj gde uglavnom i radi i to već skor deset godina. U svetu je postao poznat 2005. Godine po radu „Puppy Love“ za koji su ustvari svi prvo pomislili da je uradio Benksi. Tako su mnogi mislili da se samo radi o novom pseudonimu za Benksija jer su im radovi po temama i tehnici jako slični.
Ako čitate po internetu o Dolku teško je naći neki lepe reči o njemu, tako su organizatori čuvenog street art fesivala DIFUSOR napisali pored njegovog imena: "Talks dirty, paints dirty, smells dirty." A ako hoćete da vidite njegov najnoviji intervju (koji je dao za DW idite na ovaj link: http://www.dw-world.de/dw/episode/0,,5228231,00.html ) Takođe mnogi su mu zamerali što je previše komercijalan jer je vrlo brzo počeo da prodaje svoje radove i ova dva rada su bila prvi „best seleri“:

U svom rodnom gradu je postao jako popularan čak mu je nedavno gradska vlast platila da uradi jedan novi rad, mada je prethodno ismejavao svog gradonačelnika:
Voli i da radi svoje stensile i u velilkom formatu, preko čitavih kuca i zgrada:


Dolk je radio u mnogim zemljama u Evropi i nastupao na brojnim festivalima street art-a i evo nekih od mojih omiljenih radova:



 Lazar Šestović belgrade-stencil.blogspot.com