Biografija ovog benda počinje u trenutku kada su rešili da se više ne igraju bendova. Nakon 7 godina bezuspešnog ulaganja truda i ljubavi prema muzici i nakon par loših kombinacija članova u tim bendovima, gitarista i najzaslužniji za ovu priču, Stevan Pavlović, rešio je da konačno ispoštuje svoj stav u muzici gajeći tendencije ka pank kulturi.

Uz podršku svog kuma, frontmena benda Vladice Ristića i kreativnih ideja bubnjara Mikice Milovanovića uz support prethodnog basiste ovog benda Mihajla Petrovića, bend je krenuo da dobija notu muzike na kojoj su odrasli.

Magični trenutak cele ove priče odigrao se na snimanju demo verzija nekih pesama, kada je Aleksandar Rilak, poznatiji kao CountRico (ex-Zaa), nošen zvukom Kartona u sve umixao svoju energiju na saxofonu.

Ideja za početak je bila da sa njima uradi 3 pesme na demo snimku, da bi samo nakon par dana svi dobili istu ideju i skontali da je sax ono što fali njihovoj muzici, kako bi naglasili ključne trenutke u pesmama i potpomogli jačinu pank rok zvuka.

Danas, nakon samo godinu dana, sve to zvuči kao nešto skroz inovativno za srpsku pank scenu, ska pank sa primesama kabarea, sa dušom jazz-a i energijom hard core-a. Liberalnost u bendu i mnoštvo kreativnih ideja koje se svakog dana, na svakoj probi radjaju podstiče članove benda da snime album, prvenac, i time obelodane svoje lične i kreativne naboje u celini.

Album "Bekstvo u realnost", inspirisan je svakodnevnim životom članova benda, globalnom političkom i socijalnom situacijom u zemlji, emotivnom i intelektualnom svešću mladih, kao i željama, nadama i očekivanjima svakog mladog čoveka u Srbiji. Na albumu se nalazi "srećnih" 13 pesama. Iza benda stoje proputovanja po istoku, zapadu i jugu naše zemlje, sa tendencijom da obidju celu Srbiju, probiju njene okvire i sa svojom muzikom upoznaju svoje susede.

Nakon odlaska Mihajla Petrovića, bas gitaru preuzima Igor Mladenović - Giga, zalutali metalac sa srcem anarhiste da prži i pali i da upečatljiv zvuk bendu.
Ostalo je još mnogo toga da se kaže, a istorija će se pisati sama. Za sada je najvažnije da Crveni Karton! svojom snagom pokreće ljude na razmišljanje, budi svest o poremećaju sistema vrednosti i uslovima u kojima živimo danas.

"Za bolje sutra,
da zaboravim na juče,
da danas živim kako bi trebalo..."
Dok spremaju drugi album, prvi album se može naći na free download-u i ono što oni mogu da obećaju je da će i dalje crveni karton dobijati oni koji to zaslužuju, a svako ko se u nekoj pesmi pronadje može verovati da to nikako nije bila koincidencija!