U postavi u kojoj je započeo, bend Violent Chapter okupio se u proleće 2006. godine u Beogradu. Istog leta, nekoliko nedelja po sopstvenom ozvaničenju, originalni pretočlani sastav odlazi u smederevski studio Paradox gde započinje snimanje svog prvog EP-a nazvanog Trapped. Sedmica rada sa producentskim timom braće Branković proizvela je izdanje koje su članovi u 150 primeraka poklonili posetiocima i prijateljima na zatim održanim svirkama, istovremeno ga stavljajući dostupnim za download. Do kraja 2006. i u toku 2007. godine, Violent Chapter aktivno svira na različitim koncertima i festivalima po Beogradu i zemlji, u nezaboravnom društvu i uz neprocenjivu podršku prijateljskih bendova sa ovdašnje hadcore, metal i punk scene.

Godišnjicu snimanja EP-a članovi benda dočekuju u studiju Chainroom (Senta) gde sa Marjanom Mijićem, producentom, snimaju album prvenac pod nazivom Traces. Tačno 14 dana gustog rasporeda u gluvoj sobi i lokalnom baru bilo je potrebno da materijal sa ovog izdanja bude zabeležen, ali je još godinu dana proteklo dok album (u opipljivom obliku) nije stigao do bilo čijih ruku. Dugo traganje za domaćim izdavačem ostalo je bez rezultata, zbog čega Traces u junu 2008. izlazi kao bendovsko DIY (Do It Yourself) izdanje. Istovremeno, članovi završavaju višemesečnu adaptaciju studija Violent Chamber gde počinju sa radom na novim pesmama.

Ubrzo sledi nastup na EXIT08 festivalu na Explosive Metal Stage-u, a do kraja godine niz svirki na kojima je promovisan prvi LP. Ranije osvežen novim članom, u zimu 2009. bend odlazi na inicijalnu turneju širom Srbije na kojoj upoznaje nove prijatelje i utvrđuje veze sa starima, a u međivremenu nastupa i kao predgrupa američkom metalcore bendu Darkest Hour. Vanrednom ažurnošću producenata Traces-a dolazi se na ideju o reizdavanju remasterizovanog albuma sto se i događa “preko noći”, a bend na predstojećim koncertima stavlja akcenat na nov i nešto drugačiji zvuk. Traces era se završava još jednim tour-om po zemlji u zimu 2009/10. kojeg prati nova personalna promena.

U decembru 2010. Violent Chapter ponovo odlazi u Sentu u Chainroom studio, još jednom sa Marjanom Mijićem kao producentom. Ovog puta sa više iskustva sa obe strane (bendove i producentske) snimaju novi album nazvan Inverse Midas koji sadrži 9 novih pesama nešto drugačijeg zvuka. U martu 2011. Far From Loyalty, prvi singl sa predstojećeg Invers Midas-a je predstavljen javno. Bend snima svoj prvi spot u aprilu 2011. za pesmu pod nazivom Devil Hides In the Details. Trenutno su u potrazi za inostranim izdavačem/distributerom koji će prezentovati njihovu muziku i takođe ostvaruju kontakte sa ljudima širom Evrope za turneju planiranu za kraj 2011. godine.

Violent Chapter su:
Uroš Aleksić (Alexa) - bubanj
Miloš Srnić (Bambi) - gitara, vokali
Marko Marković (Marentz) - vokali
Miloš Dimitrijević (Shomi) – bas
Miloš Diklić (Misha) – gitara

Kontakt:
Uroš Aleksić (Alexa)
00 381 64 233 25 19
violent_chapter@yahoo.com
www.facebook.com/violentchapter
http://www.youtube.com/user/violentchapterband
http://www.myspace.com/violentchapter

Link za besplatan download albuma Traces:
http://www.mediafire.com/?yxzctmjdwjz
YouTube link za Far From Loyalty, prvi singl sa predstojećeg albuma Inverse Midas:
http://www.youtube.com/watch?v=1xoEQZgBI5g