Davor Dujmović rođen je 20. septembra 1969. u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini.
1984. slučajno započinje svoju glumačku karijeru kakvu samo može da sanja svaki klinac koji želi da postane slavan. Emir Kusturica je tražio dečaka koji će glumiti Mirzu za njegov film ''Otac na službenom putu'' i napravio je audiciju na kojoj su se mnogi javljali ali niko nije odgovarao, a onda je Kusturica pronašao Davora koji je tada završavao osnovnu školu i kome je Kustina ideja da glumi izgledala veoma primamljivo. U restoranu ''Dalmacija'' u Sarajevu, dok je sedeo sa ocem, pojavio se Kusturica i ponudio mu da učestvuje na audiciji za ulogu u filmu ''Otac na službenom putu''. Bio je to ispostaviće se sudbonosni susret i prekretnica u životu Davora Dujmovića.
Dakle, da Emir Kusturica nije slučajno video u malom Davoru velikog glumca, on se sigurno ne bi nikada bavio glumom. To je još jedan dokaz da se spontane i neočekivane situacije u životu ispostave kao najbolje odluke. U ovom slučaju Kusturica je izabrao odličnog glumca, a Davor je sa svakom svojom ulogom pokazao da je pravi profesionalac.
Davora je na snimanju filma ''Otac na službenom putu'' zanimalo sve ostalo oko snimanja više od glume ali je ipak, svoj posao odlično odradio, a pored toga naučio je i dosta toga oko kamere. Tu je definitivno odlučio da se sasvim posveti glumi i pokušao je da upiše filmsku akademiju u Sarajevu ali mu to nije uspelo. Nikada više nije ni pokušavao, a nije mu ni bila potrebna škola. Rad sa Kusturicom je bio njegov fakultet i kontakt sa velikim rediteljem nije prekinut do kraja njegove kratke karijere. Davor Dujmović je još jedan dokaz vam nikakve umetnička škole nisu potrebne ukoliko ste prirodno talentovani i daroviti.
''Otac na službenom putu'' je osvojio Zlatnu palmu u Kanu i Davor je već sa nepunih šesnaest godina i prvom ulogom postigao nešto što nekom glumcu ne pođe za rukom tokom čitave karijere. Najveću ulogu i ulogu po kojom će ga svi pamtiti, pa i oni koje film ne interesuje preterano, je uloga Perhana u Kusturičinom remek-delu ''Dom za vešanje'' iz 1988.
Dujmović se pokazao i kao izvanredan komičar u serijama ''Top lista nadrealista'' koja je snimana tokom 1990. i 1991. i u ''Složnoj braći'' iz 1996.
Poslednju rolu odigrao je u još jednom Kusturičinom remek-delu ''Andergraund'' iz 1995.
Međutim, brza slava veoma često donosi sa sobom i loše i pogrešne životne poteze. Početkom devedesetih godina prošloga veka započinje njegov privatni pakao. Konzumiranje narkotika postali su deo njegovog života. Zanimljivo je da je baš u tom svom lošem periodu u seriji ''Sarajevske priče'' iz 1991. glumio lik mladog narkomana Bobana koji je uz to i sitni diler.
Davor je bezuspešno pokušavao da se izleči, a 31. maja 1999. u Novom Mestu, u Sloveniji je izvršio samoubistvo.

Branko Radaković