28.2., 7pm-10pm, Magacin u Kraljevica Marka, Beograd

Projekat Sex on Trains and Rights of Lefthanders nastaje u međuprostoru internet performansa i dokumentarnog teatra, kombinacijom živog i medijski posredovanog izvođenja sa intimnom ispovešću autorke. Koristeći live chat kao medij reprezentacije performans otvara pitanja pitanja otuđenja, usamljenosti,(ne)mogućnosti komunikacije, ljubavi, seksualnosti, difuznih identiteta, konstrukcije različitosti (seksualnih, rasnih, klasnih) ali i političnosti privatnog života, preispitujući kako funkcionišu i transformišu se u uslovima sajber prostora.
Kakav je odnos između realnog realnog i virtuelnog realnog? Šta će se desiti kada odlomak iz intimnog (sajber) života bude doslovno re-izveden u scenskoj, performativnoj situaciji?
Digitalna melodrama, tekstualna pornografija, emotivna egzibicija, teorijski performans ili ...
Performans „Seks u vozu i leva prava“ preispituje nekoliko ključnih pitanja savremenog scenskog stvaralaštva:
- Promenu ontologije izvođenja sa pojavom sajber prostora
- Subjektivnost izvođača u digitalnom dobu, u situaciji u kojoj izvođač postaje krajnja instanca globalne mrežne strukture sajber prostora
- Produkciju i recepciju političkog u privatnom prostoru (intimnoj „jedan na jedan“ relaciji) koji je u isto vreme i ultimativni javni prostor (globalna mreža).

*u performansu se koristi srpski i engleski jezik (bez prevoda)