"Markantni lik koji u svojim ranim četrdesetima još uvijek plijeni pozornost svojim likom i djelom, obučen u crnu kožu i s već prepoznatljivom zurkom i bafima...
Čovjek koji je prisutan na ex-jugoslavenskoj i današnjoj hrvatskoj sceni pune 24 godine, čiji fanovi i danas prepričavaju mistične nastupe pune teških zvukova, krvi, sjekira i ostalog popratnog arsenala razne namjene...
Jedini bend koji je ostao dosljedan svom radikalnom izričaju, bez obzira da li se radi o nekadašnjem provociranju «organa vlasti» ili današnjim beskompromisnim nastupima koji sablažnjavaju ovu našu «primitivnu» javnost...
Bend koji slovi za najstariji demo bend naše scene, bend koji nije prodao svoje ideale diskografskim kućama i jedan od onih bendova koji su uvijek «pri ruci», pa makar trebalo posuditi pojačalo, nastupiti u humanitarne svrhe bilo kojeg karaktera ili bez zadrške presnimiti svoj materijal i pokloniti ga ljudima koji ga žele imati i slušati. Takve su geste danas rijetke, tj. gotovo su nestale, imaju status (pra)povijesti, ali ovi su ljudi primjer da takve stvari još postoje i da su u stanju bez albuma i bez podrške medija napuniti «Točku» i da se traži karta više..."
"Prva kazeta i općenito tonski zapis Grča nastao je u Ljubljani u «FV» produkciji zajedno s ŠKUC-em. Nakon prvog nastupa Grča u Ljubljani u «FV» klubu Grč je dobio ponudu za snimanje kazete. No kako su imali samo pet pjesama odlučili su drugu stranu kazete prepustiti svome bratskom bendu Mrtvom kanalu. I tako smo isključivo Grčevim nesebičnim pristupom problemu dobili vrlo vrijedan dokument riječke glazbene povijesti i kazetu izrazite glazbene/tekstopisačke kvalitete koja danas predstavlja vrlo vrijedan diskofilski raritet.
Modrićev (autor svih tekstova tadašnjeg Grča) autorski rukopis vrlo prepoznatljiv i neobičan za ono vrijeme, bio je glavna okosnica u samom izričaju benda. Vrlo neobičan spoj glazbe od teškog i moćnog bubnjanja, razornog basa do lepršavih funky dionica Klasovog gitarističkog rukopisa. A sve skupa upotpunjeno Zoffovim moćnim recitiranjem.
Od početka vrlo pomno građen live performance uvelike je pridonio još radikalnijem izričaju benda. Od šljemova nacističe vojske iz 2. Svjetskog rata upotpunjenog glazbenom kulisom pjesme «Noćas će gorjeti Berlin», do pjesme «Teške noge na čizmama slobode» s legendarnim stihom: «Djeca dolaze na svijet na nogama im teške čizme slobode.. Djeca dolaze na svijet, a usta im umjesto sise krvi traže...».
Snimka Grča na ovoj kazeti definitivno nije pravi pokazatelj ostatka cijele njihove karijere i diskografije. Ipak, na ovoj su kazeti udareni temelji njihovog daljnjeg rada, i ucrtani svi kurenti njihovog budućeg istraživanja krajnje ekscesnih i radikalnih stavova. U svakom slučaju, ova kaseta je početak jednog briljantnog uma koji je ostao dosljedan sebi i 20 godina nakon osnivanja benda. Ustvari, nije ostao dosljedan zacrtanim kurentima, nego još radikalniji..."
autor: Nikola Cvjetović

diskografija:
1987 - Sloboda narodu (demo snimak)
2008 - v.a. Rijecki novi val (dva remasterizovana snimka GRČa)
2009 – album "Još Ima Krvi" za Dallas Records