Živo sranje je bend koji je (formalno) nastao 8. Januara 2010 godine, međutim zbog manjka entuzijazma a viška alkohola, totalnog muzičkog neznanja (odatle i ime benda:)) i drugih pratećih nuspojava, bend kreće sa ozbiljjim radom otprilike tek u augustu. Od tada, postavu benda čine:
Goran Brekalo – vokal, Dejan Radeljić – gitara, Dino Duraković – bas i Haris Muharemović – bubnjevi. U roku od ova dva mjeseca, napravili smo tri pjesme, 'Moja vjera', 'Ne želim u raj' i 'Đubrad', koje se mogu čuti na našoj my space stranici, a koje smo snimili za vrijeme jedne probe mobitelom (do it yourself as fuck :)). Što se tiće naše muzike, nema nekog tačnog pravca u kojeg bi mogli svrstati naš radi, iako je najbliža odrednica hardcore, ili bar ono što se nekad smatralo pod tim izrazom. Ima tu naravno i puno drugih utjecaja, međutim hardcore je ta neka glavna odrednica. Dosta je bendova uopšteno utjecalo na naš ukus i muzički izraz, zapravo sva extremna muzika, u rasponu od noisea i grinda preko hc punka pa do death/black/trash metala. Što se tiče samih textova, oni su pretežno ličnije prirode, odnosno predstavljaju odraz nekih mojih razmišljanja, ali i kritiku društva u kojem živimo.
Eto, to bi bilo sve za sad (o bendu koji faktički postoji nekih dva mjeseca i nema se šta više napisati:)), drugarima iz Helly Cherrija hvala na podršci i veliki pozdrav našim bivšim članovima Mirzi i Baji!
Music for zeroes, noise for heroes!
http://www.myspace.com/zivosranjeklosars