SMUT je bend koje je počeo sa delovanjem 1996. godine. Obrađuju teme svakodnevnog života, nesreću i sreću, zasluživanje poštovanja, izdaju, razočarenje, značaj porodice i prijatelja u životu, kao i niz drugih tema koje potvrđuju postojanje pojedinca.
Zvukom nepokolebljive i moćne gitare, gromoglasnim zvukom bubnjeva i savršeno isprepletanim zvukom basa koji spaja druga dva instrumenta, nastaje melodija koja neizbežno budi sve ljudske emocije. U okviru cele instumentalne priče, vokal završava priču svojom individualnom i specifičnom sposobnošću za promenom od grind-a do sposobnosti za melodično pevanje i mešanje sa scream delovima, odnosno, pravi onakvu transformaciju kakva je u pesmi u datom momentu i stvara potpuno realizovan paket.
Potvrdu za svoj uspeh SMUT je dobio imajući tu čast da sviraju sa bendovima kao što su Sick Of It All, Biohazard, Integrity, Hatebreed, Madball, Ignite, Defdump, Born From Pain, Death Before Dishonor i mnogi drugi.
SMUT ima iza sebe tri oficijalna izdanja. Prvi album „S/T“ je u celosti DIY od snimanja CD-ova do produkcije, drugi „Forever Is Not Enough“ je izašao za Avalon (Makedonija) i Years Of Pain (Bugarska), dok je poslednji „All I Have“ izašao za Litium Records.
Priča se nastavlja...