Hiljade iskrenih ljubitelja legendarnog Pink Floyda, više od dva sata uživalo je na koncertu koji je u Belexpo centru održala super grupa Nick Mason’s Saucerful of Secrets izvodeći kompozicije iz rane faze rada Pink Floyda.

Masterklas legendi rokenrola je trajao više od dva sata, a publika je lepo reagovala od prvog izlaska na binu jer su se na njoj pored Nicka Masona našli i drugi legendarni muzičari Geri Kemp gitarista grupe Spandau Ballet, Lee Harris gitarista grupe The Blockheads, Gaj Prat (bas) koji je sarađivao sa Pink Floydom, kao i Dom Beken na klavijaturama. 

foto: Sky Music Production

Koncert je počeo pesmom „One of These Days“, a profesor Mason, kako ga i članovi grupe zovu, je imao svoju solo deonicu. Posle ovacija Mason se obratio publici rečima: „Nama je verovatno više nego vama drago što nastupamo ovde, jer ja tokom 57 godina, otkako sam na turnejama, prvi put sviram u Beogradu!”

Potom su usledili i ostali Pink Floyd klasici, a publika je bila nema tokom solo deonica Nicka, Gerija, Lija i Gaja nakon kojih su neizostavno usledili gromoglasni aplauzi i uzvici oduševljenja. Muziciranje umetnika koji su više decenija na svetskoj sceni je zaista bilo vanvremensko.

Tokom više od dva sata masterklasa rokenrola super bend je izvodio numere "Arnold Layne", "Fearless", "Obscured Clouds","Vegetable Man", "Atom Heart Mother", Remember a Day" i druge, a tokom bisa publika je oduševljeno dočekala “Emily”, “Saucerful of Secrets” i “Bike”.

I bend je bio oduševljen prijemom i reakcijom publike, tako da su posle koncerta uradili i nešto što veoma retko rade – davali su autograme fanovima.