foto: Ana Dostanić, izvor: Gazorpazorp facebook

Mladi srpski post-punkeri Gazorpazorp predstavljaju novi videospot za pesmu 'Outro', koji je već četvrti singl/spot sa prošlogodišnjeg EP-a ‘Od vazduha i suncao kome smo već pisali.

Animirani spot je rezultat saradnje mladog tandema – spot je osmislio i režirao Ilija Petrović, dok se je Nikola Mijailović pobrinuo za animaciju. Ilija o spotu kaže: »Outro je moja omiljena pesma sa ploče benda Gazorpazorp, zato što u njoj ima puno muzike. Uz muziku se lepo igra pa u spotu ima animacije, koje je crtao moj drug Nikola.« Igranka!

Sledeči korak? Da se 'vrati nežnost u grad' i time zaokruži i zatvori priča EP 'Od vazduha i sunca'. Nakon toga sa nestrpljenjem čekamo nove muzičke avanture jednog od najpotentnijih beogradskih mladih bendova.


Ko su Gazorpazorp? Predstavnici novog talasa naloženih srpskih bendova, koji polako preuzimaju štafetu iz ruku starije generacije gitarskih bendova regije. Aprila 2018. su izdali debitantski EP jednostavnog naziva 'EP #1' sa hiperenergičnim pesmama, prepunim distorzije i hrapavih vokala. Mladi kvartet u svom neuhvatljivom muzičkom izrazu spajaju udarnu snagu noise rocka, igrivost post-punka i eksperimentalnost psihedeličkog rocka, kombinujući tako anglo-američku kao i regionalnu muzičku tradiciju. Sa svojom savremenom rock estetikom se Gazorpazorp postavljaju rame uz rame sa aktuelnim bendovima poput Squid, Black Midi, Oh Sees, Show Me The Body i Tropical Fuck Storm.