STVOR: Singl "Nothingness" je nova etapa za bendSviđa ti se? Javi ostalima!

Sastav Stvor predstavio je svoj novi spot-singl. Pesma Nothingness, posle singla Blue, nastavak je u novoj etapi za bend u kojoj je relativno nova ali ustaljena ritam sekcija ujedno i nosilac promene izraza.

- Zbog epidemije smo se opet snalazili oko realizacije pesme i svako je snimao kako se snašao, neko u kućnom studiju, neko u studiju Blaze, koji je i ovog puta, na čelu sa Milošem Mihajlovićem bio zadužen za audio produkciju i mastering pesme, poručili su iz benda a o samoj inspiraciji i temi ove i ostalih pesama rekli su sledeće:

- Inspiracija za tekst pesme Nothingness je došla iz sna i bavi se temom našeg postojanja ali i postavlja pitanje šta se dešava kada čovek napusti ovaj svet. Stvor je tematski i tekstualno okrenut tamnijem segmentu svega što nas okružuje pa su takve teme uglavnom zastupljene kroz naš audio, video i tekstualni izraz. Muzika je nastala tokom proba gde smo nekako i uz sam tekst menjali aranžman i prilagođavali dinamiku kako bi i kroz instrumente i tekst preneli nama odgovarajucu emociju. Bend funkcioniše po osećaju - izaberemo nešto što nam se svima svidi, nešto što nas, kao celinu pomera i pokreće.

Na pitanje o daljim planovima i eventualnom albumu kažu:

- Nemamo album isplaniran unapred, svaka pesma je individualna, kao i slika, ostavlja slušaocu prostor da je interpretira onako kako on oseća. Album će i pronaći značenje na samom kraju, kada se sve to nekako zaokruži, i kada se konačno izbistri trenutno maglovito vidjenje celine i sta generalno album predstavlja.

 
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva