Drumelody otkrio novu Ninu Kraviz i snima album sa njomSviđa ti se? Javi ostalima!


 Ležerno druženje s prijateljima u Istri, završilo je spontanim snimanjem videa "Boys and Girls" gde se sarajevskom producentu i DJ-u Drumelody-u po prvi put pridružila mlada i talentovana pevačica Jasmina Makota Madori. A, konačan plan je naravno centar svega - objava albuma "Rain Dance" i nastup u Mexico City-u.

Kada je sredinom leta s prijateljima plovio istarskom obalom, zabava i druženje dRUMELODY-a i njegovih prijatelja rezultirali su spontanim snimanjem videa "Boys and Girls" i kako to obično i biva kada se stvari dogode neplanirano, samo ostvarenje završilo se sjajno!

Diskografska kuća s kojom je dRUMELODY ostvario saradnju na poslednjem albumu "Freedom of Imagination" izuzetno je bila iznenađena vrhunskim rezultatima spota "Boys and Girls" i bez oklevanja predložena je saradnja Berina Tuzlića kog svi znamo kao dRUMELODY i pevačice Madori.

Konačna ideja proizašla iz videa zapravo je snimanje albuma koji će dRUMELODY-a odmaknuti od žanra s kojim inače barata kao i od instrumentala koji su prevladavali na spomenutom poslednjem albumu.

Preedlog ove saradanje momentalno je prihvaćeno od umetnika pa se prijateljsko druženje u pulskoj uvali pretvorilo u snimanje ozbiljnog projekta odnosno snimanje devet pesama za album "Rain Dance" koji je sniman po online principu – Madori je gotove vokale slala dRUMELODY-u koji ih je potom spajao sa svojim dance instrumentalima. Ovu kolaboraciju Madori je opisala "odličan kreativni ventil u moru obveza".

Jasmina Makota Madori pevačica je rodom iz Bosne i Hercegovine koja je najveći deo života provela u Americi. Pevanjem se bavi od detinjstva, a svoje početke ima u klasičnoj, jazz i irskoj folk muzici da bi već s deset godina dobila glavnu ulogu u operi na Northeastern Illinois University, a dalji marljiv rad i upornost donieli su joj stipendije za škole poput Francis W. Parker, Oberlin Collage, Old Town School of FolkMusic.

Kako je odrastala privatno i profesionalno, Madori je svoje muzičke interese proširila na elektronsku muziku koji su joj vremenom doneli saradnju s eminentnim DJ-evima i producentima u Americi i na Balkanu kao što su Laseech, DJ TomBug, Skender Makota ili Burner Brothers pa je zajednički album s dRUMELODY-em za nju nešto sasvim prirodno.

Osim spomenutih saradnji i očekivanog najavljenog albuma "RainDance", ova uporna i talentovana devojka uprkos svim obvezama i životu na relaciji Evropa – Amerika, uporedo radi i na debitantskom solo albumu klupske muzike za koji potpisuje potpuni autorski i producentski rad kao i njen autorski projekat u kom će pevati uživo uz DJ set.

Nakon što završe s albumom čiji bi se izlazak mogao dogoditi krajem godine, ovaj dvojac ima u planu napravitin ozbiljn party u dalekom Mexico City-u!
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva