“‘B-Sides & Rarities Part II” biće objavljen na dvostrukom vinilu, dvostrukom CD-u, deluxe dvostrukom CD-u i svim digitalnim platformama 22. oktobra ove godine.

Pesma “Vortex” je dugo pripisivana bendu Grinderman. Snimili su je Nik Kejv Voren Elis, Martin Kejsi i Džim Sklavunos 2006. i Kejv upravo tvrdi da je razlog zašto je “Vortex” ostala neobjavljena upravo jer ni oni sami nisu mogli da je svrstaju, tj. odluče propada li Grindermanu ili The Bad Seedsu, piše NME.

Govoreći o novom albumu, Kejv je rekao:

– Uvek mi se sviđao prvi “B-Sides & Rarities” više nego bilo koji drugi album. To je jedino što sam voleo da slušam. Čini se opušteniji, čak i pomalo besmislen, ali s lepim pesmama. Postoji nešto u “malenosti” pojedinih pesama što je bliže njihovom izvornom duhu.

Dodao je da mu se izuzetno sviđa i skorašnja kompilacija jer prikazuje krhke početke njegovih omiljenih pesama s The Bad Seeds, posebno “Waiting For You” i “Life Per Se”, za koju kaže da mu se činila pretužnom za “Skeleton Tree”, dok je “Earthlings” nešto što smatra najboljom snimkom s “Ghosteen” sessiona.