Nakon sjajnih kritika na prvi album ‘Horizons’, Tús Nua publici sada predstavljaju pesmu “Lights out” kojom najavljuju dugoočekivani, drugi studijski album. Energični singl sniman je u ‘Chicken Sound Studiju’ Vedrana Kovačića – Belog, kao i sve pesme sa debi albuma ‘Horizons’ kao i singlovi “Ride“ i “Palindrome”.

Mix su radili Vedran Kovačić i Tús Nua, a master potpisuje Igor Meister. Na bubnju im gostuje Andrea Pedron, a vokale, gitare, bas gitaru i sinteve snimile su same Tús Nua (Jelena Božić i Jordi Ilić). Devojke iz Tús Nua svoj drugi studijski album objaviće u oktobru ove godine.

Nakon hiljada kilometara pređenih na evropskim turnejama, sa zadnjim odsviranim koncertom u matičnom Zagrebu na sam dan proglašenja pandemije, Tús Nua su se vratile u studio, sada kao kao dvojac, da dovrše drugo studijsko izdanje. Za njega Jordi i Jelena kažu da je rezultat puno introspekcije, elana, strpljenja i međusobnog uvažavanja. Za razliku od prvenca ‘Horizons’, ovaj album je više “unutra” nego “napolju”, zahvaljujući promeni iz tria u duo, manjim brojem gostovanja i svim što ih je zateklo od izdavanja prošlog albuma.

Podsetimo, album ‘Horizons’ objavile su 2017. godine i dobile su kritike hvale od publike i struke. Među pesmama objavljenima na albumu našla se i “Fight!” koja je na najpoznatijem američkom alternativnom radiju KEXP bila pesma dana.