Kultni heroji alternativnog zvuka Pixies podelili su video za novu pesmu “Hear Me Out”, koja će biti objavljena kao 12-inčni singl, 12. oktobra.

Kao B-strana singl ploče biće obrada numere “Mambo Sun” legendarnih glam rok ikona benda T-Rex.

Režiserka Maksmilija Lukas bila je zadužena za video koji je koproducirala basistkinja benda Paz Lenčantin. Snimljen je u Taosu, u Novom Meksiku za vreme pandemije, a u njemu glumi Henri Huper.

Lenčatin je pesmu napisala sa frontmenom Blekom Frensisom i izjavila je za medije da je bila nadahnuta melodijom.

– ‘Hear Me Out’ govori o stvarima koje se ne odvijaju onako kako smo se nadali, ali znajući da će bez obzira na sve, na kraju biti u redu. Blek je započeo melodijske fraze na staroj klavijaturi. Odmah mi se sviđalo, pa me zamolio da napišem tekst. Pesma ima evokativnu melodiju koja je lako nadahnula stihove.

Gitarista Džoj Santjago dodao je:

– Paz zvuči kao da razgovara sa gluvim tipom. Napravio sam rif u western stilu na kraju refrena, što je bilo kao da joj dam pištolj kako bi momak obratio pažnju.

Pixies su prošle godine objavili odličan album “Beneath the Eyrie” a nedavno su se našli čak sa dva albuma u upravo objavljenom izboru "500 najboljih albuma svih vremena" uticajnog američkog časopisa Rollingstone - na 390. mestu je prvenac "Surfer Rosa" (1988) koji je "postao zvuk devedesetih, pošto su svi od Nirvane do PJ Harvey išli kod (producenta albuma Stiva) Albinija, nadajući se da će uhvatiti takvu snagu", dok je na 141. mestu drugi album "Doolittle" (1989), krcat alt-rok hitovima kakvi su “Debaser,” “Here Comes Your Man” “Monkey Gone to Heaven” “Hey” i “Gouge Away”.