Festival Samit Nesvrstanih svoje drugo izdanje u Beogradu imao je od 10. do 13. septembra 2020. U toku četiri dana produženog vikenda Beograd je bio centralno mesto okupljanja skejtbordera iz regiona.

Samit Nesvrstanih je pre tri godine nastao kao ulično skejt takmičenje, a prethodne godine prerastao je u četvorodnevni festival obogaćen izlagačkim radom, filmskim projekcijama, muzičkim programom kao i edukativnim radionicama. Samit Nesvrstanih je jedinstveni festival multimedijalnog sadržaja koji okuplja najbolje skejtere, umetnike i goste iz Evrope i sveta.

Ideja koja je objedinila sva četiri dana Samita Nesvrstanih je da se prenesu znanje, iskustvo i ljubav iz svakog segmenta skejt kulture onima kojima je skejt svakodnevica, ali i da se skejt supkultura predstavi publici koja je susreće po prvi put.

Naša Iva Tanacković je bila posednjeg dana ispred Zappa Barke gde je održan skej sešn i nastupi bendova: Tortura, Ne tamo, Gazorpazorp, Nihil and the Dopesmokers, Spejs Noksi i Cactus Fields. Pogledajte galeriju u nastavku...

Samit nesvrstanih - festival skejt i andergraund kulture