“Black Mirror” postao je realnost i mi svi proživljavamo šestu sezonu serije, tako stoji na reklamama koje su osvanule u Madridu.

Kampanja koja je osvanula u španskom glavnom gradu delo je jedne madridske marketinške agencije. Poslužili su se izjavom autora serije Charlieja Brookera, koji je izjavio kako realnost previše liči na “Black Mirror” da bi se uopšte razmišljalo o novim sezonama.

Tako na reklamama, koje nisu napravljene u saradnji sa Netflixom, stoji natpis: “Black Mirror 6. sezona, uživo sada, svugde.”

foto: Bindzbindz
Kada pogledamo 2020., a prošlo je tek pola godine, svet je proživeo toliko toga da se svetska zbivanja bez problema mogu etiketirati kao epizode “Black Mirrora”.

Što se tiče nove sezone popularne serije, još nije poznato kada bi mogla doći na male ekrane. Pre nekoliko dana, autor serije Charlie Brooker izjavio je za RadioTimes kako ćemo za novu sezonu morati popričekati. 

Kako nije poznat datum objave nove sezone, tako nije ni poznata glumačka postava. Neki od glumaca koji su se istakli u poslednjoj sezoni su Anthony Mackie, najpoznatiji kao Falcon iz Marvelovih filmova te glumac koji je u drugoj sezoni serije “Altered Carbon” preuzeo ulogu Takeshija Kovacsa, Alex Lawther, poznat po glavnoj ulozi u seriji “The End of The F***ing World”, Andrew Scott, irski glumac koji je prošle godine ostvario značajnu ulogu u seriji “Fleabag” te Miley Cyrus, koja je imala ulogu u trećoj epizodi pete sezone.

Podsetimo, poslednja peta sezona imala je samo tri epizode (“Striking Vipers”, “Smithereens” i “Rachel, Jack and Ashley Too”) od inače uobičajenih šest po sezoni. Razlog tome je kompleksni produkcijski proces koji je zahtevao “Bandersnatch”, interaktivna film-epizoda u kojoj gledaoci mogu birati kako će se odvijati radnja.