Želite li da nostalgično zaronite u istoriju i ‘ostanete tamo’, ili, ako ste mlađi, tražite spoznaju zašto je MTV tokom osamdesetih bio najvažiji popkuturni TV kanal, sad je to potpuno moguče. Na Archive.org vas čeka kompletan program sa svim legendarnim emisijama poput “Headbangers’s Ball” ili “120 Minutes”, spotovi, džinglovi, pa čak i reklame iz vremena 1980-ih, javlja portal RDD.


Kome god nedostaje MTV iz najboljih dana, sad mu je dostupan na sajtu Archive.org, naravno uz besplatnu registraciju korisničkog profila.

MTV program koji nosi naziv “’80s MTV VHS Recordings 1981 to 1989 Collection” podignut je i složen hronološki, a sadrži apsolutno sve što je MTV prikazivao od 1981. do 1989. godine, dakle u decebiji kada je muzički video spot dobio primat u muzičkom svetu, kako je to proročki objasnila pesma “Video Killed the Radio Star” grupe The Buggles, tada premijerno puštena, a gde drugde, već, na MTV kanalu.

Na jednom mjestu sad možete pratiti kako su se menjali obrasci pop muzike, kako su bujali i razvijali se hip-hop, heavy metal, alternativni rock i klupska muzika kao i na primer kompletno pokrivanje Live Aida 1985. godine iz Londona i Filadelfije – ukratko vreme kad je MTV doslovno imao značenje: “Music Television”.