Boris Leiner, čuveni zagrebački bubnjar koji je obeležio domaću muziku kroz bendove Azra, Vještice, Pozdrav Azri… objavio je autobiografiju.

Nezaustavljiva sila Leinerovog ritma isprepletena scenama razuzdanog rock’n’roll života otkriva dosad nepoznatu stranu najvažnijih protagonista novog talasa. 

Nakon više od četiri aktivne decenije u muzici, Boris Leiner napisao je knjigu autobiografskih zapisa koji sadrže dosad neispričane priče o velikanima domaćeg rocka (Johnny Štulić, Darko Rundek, Josipa Lisac i mnogi drugi), ispisane autentičnim, duhovitim stilom koji otkriva naličje života selebritija, ali i predanost umetnosti, preskakanju barijera i pomeranju granica.

Leinerovi prozni zapisi, ponekad u formi punokrvne kratke priče, a ponekad gotovo nadrealne, frenzične crtice sjajno dočaravaju avanture popularnog rokera. Leiner se potpuno otvara svojim fanovima i publici: ova knjiga ne poznaje tabue i okolišanja. Naprotiv, pišući uz dlaku, Boris Leiner će knjigom “Sve bio je ritam” uzburkati uljuljkane muzičke i umetničke krugove, a njegovo svedočanstvo poželeće da pročitaju sve generacije koje su od polovine sedamdesetih do danas odrastale uz Leinerov zaigrani, plesni ritam.

Pročitajte odlomak: “Ti više nisi u Azri, poručio ti je Johnny”, rekao je Jurica Pađen tvrdo. Još je nešto govorio, ali ja ga nisam čuo. Kao maljem pogođen njegovim strašnim riječima drhtao sam cijelim tijelom. Plakalo mi se, povraćalo mi se. Kako me može samo tako pizdunski odjebati preko teklića Pađena?! Nakon punih deset godina odanosti! Zar nisam zavrijedio da mi to kaže u lice?! Bili smo na nesretnoj turneji i promociji albuma Zadovoljština 1987. po jugoslavenskim gradovima. Kritičari su nas sasjekli, jedino su još hvalili moje rokersko bubnjarsko srce. Atmosfera u bandu je bila dodatno napeta zbog bezočno kradljivih managera. Sve je kulminiralo tučom u svlačionici. Krenuli smo jedan na drugoga – on na mene pepeljarom, ja na njega stolicom. Da nas nije Jurica razdvojio, pala bi krv. To je KRAJ. A početak? Te 1978. živio sam u Trnskom. A u susjednom kvartu, Sigetu, živio je Johnny…"

Boris Leiner rođen je u Čakovcu 1957. Umetničku karijeru ja započeo kao rock bubnjar. U istoriju rock’n’rolla ušao je kao bubnjar Azre i angažmanom u nizu važnih hrvatskih muzičkih projekata poput Naturalne mistike, Vještica, Šo!Mazgoona, Aerodroma, Haustora i drugih. Poslednjih godina se uz muziku uporedo sve više bavi i vajarstvom.