Bad Religion je napunio 40 godina i losanđeleske legende će ovaj veliki jubilej proslaviti objavljivanjem nove autobiografske knjige Do What You Want: The Story of Bad Religion. Objavljivanje je planirano za 18. avgust.


Autori knjige koja dolazi na 272 strane su frontmen Greg Graffin, Brett Gurewitz, Jay Bentley i dugogodišnji gitarista Brian Baker uz pomoć muzičkog novinara Jim-a Ruland-a. Ruland je autobiografiji dao sličan format kakav su čitaoci već mogli vidjeti u njegovoj knjizi iz 2016. My Damage, koja se fokusirala na rad Keith Morrisa iz Circle Jerksa i Black Flaga.

Knjiga Do What You Want: The Story of Bad Religion će biti presek četrdesetogodišnje karijere Bad Religion, od njenih početaka, tinejdžerskog eksperimentisanja i traženja zvuka sve do headliner statusa na velikim muzičkim festivalima širom sveta. Usponi, padovi, intervjui, do sada neobjavljene fotografije i drugi zanimljivi detalji iz karijere ovog sastava će biti samo deo sadržaja.

Sa jedinstvenom mešavinom melodičnog pank roka i hard kora i dobro promišljenim i provokativnom tekstovima, Bad Religion je popločao put eksploziji pank roka i njenom proboju u mejnstrim koja se desila 1990-ih omogućivši time da šira publika otkrije bendova poput NOFX, The Offspring, Rancid, Green Day, Blink-182... Pokazali su svetu kakav bi pank rok mogao biti i nakon svih ovih godina nisu odustali od svoje ideje angažovanog žestokog zvuka i borbe za bolji svet.