MUDHONEY, veterani iz Sijetla, su nam posle deset albuma ponudili na slušanje i svoj šesti EP koji se ne razlikuje mnogo od svojih pređašnjih (zlo)dela. Grandžirani garažni alternativni pank rok bi bila najbliža odrednica za sve one koji nisu slušali ove majstore čiji su singlovi “Touch Me, Im sick”, “Suck You Dry” i “Here Comes Sickness” sama esencija prljavog rokenrola.


Na ovom mini albumu predstavili su nam sedam pesama gde”Vortex of Lies” sugestivno otvara ploču u srednjem tempu na gotovo sabatovski stoner način, “Creeps Are Everywhere” i “Ensam i Natt” (Leather Nun cover) udaraju “drito u glavu”, centralna i naslovna “Morning In America” je poprilično spora za njihove kriterijume i ima šmek ranog Igi Popa ili Lu Rida sa odličnim gitarskim solom, “Lets Kill Yourself Live Again” je ustvari sirovija i pankerskija verzija pesme “Kill Yourself Live” sa prošlogodišnjeg albuma “Digital Garbage” koja protkana jetkim humorom govori o sve većoj zavisnosti o društvenim mrežama. “Snake Oil Charmer” ima navijački refren koji prekida reverbe i wah-wah pedale, a EP zatvara grandžerska “One Bad Actor”.

Sve u svemu, prijatno iznenađenje koje mi je priredio bend kojeg sam početkom devedesetih slušao svakodnevno, a kasnije ih nekako u novom milenijumu i sveopštoj hiperprodukciji izgubio iz vida, ali su me prošlogodišnji “Digital Garbage” i ovaj novi “Morning In America” primorali da obratim malo više pažnje na MUDHONEY. A to preporučujem i vama…

Zoran Popnovakov (Dotkom)