Nakon pesme “Ride” kojom su najavile novi studijski album, Tús Nua predstavljaju drugi singl s nadolazećeg izdanja, pesmu “Palindrome”.

Uz novu pesmu objavile su i spot čiju režiju potpisuje Lara Varat, dok je za produkciju skupa s njom zaslužna Emina Hermann. Eva Basta je osoba iza kamere, a montažu potpisuje Josip Bojčić. Singl je sniman kod Vedrana Kovačića-Belog i master je radio Igor Meister. Pesma je dostupna i za besplatni download na Bandcampu benda.


O novom albumu i pesmi "Palindrome" Jordi i Jelena su za naš sajt izjavile: "Iako smo i na prvom albumu picajzlile oko sitnica, jer obje bolujemo od toga, ta bolest uzima još više maha na drugom, tako da smo se za ovu pjesmu odlučile jer smo shvatile da je to ono što ona treba biti. Tako smo odlučile snimati i ovaj put, postepeno i do trena dok nismo u potpunosti bile zadovoljne (bar zasad), jer ne želimo imati album "ćevapa bez kapule" (kako je to opisao naš producent Beli), blitve bez krumpira, bureka bez jogurta ili što već tko voli. Također, bitno nam je voditi se (pred)osjećajem kako ćemo ove pjesme s guštom izvoditi live i godinama nakon i da nam nikad, zapravo, neće dosaditi.

Zato "Palindrome" vrlo dobro oslikava novi album. Ono o čemu on govori podložno je svačijoj vlastitoj interpretaciji, čak i nas dvije imamo različite ili višestruke interpretacije te pjesme. Baš zato nam je Palindrome super, jer se može primijeniti na jako puno situacija, osoba i svega ostalog.

Ovu pjesmu kuhamo već neko vrijeme, a gin-tonic, zalazak sunca na buri u zimu i dvije razdrdane klasične gitare su nam pomogle da tu priču privedemo kraju i oblikujemo pjesmu u ovom smjeru. Veselimo se što možemo podijeliti još jedan dio novog albuma“, kažu Tús Nua.

Tús Nua su pre nekoliko dana najavile i evropsku turneju pod nazivom Red Venture Tour, u sklopu koje će osim u Hrvatskoj nastupiti u Srbiji, Mađarskoj, Slovačkoj, Češkoj te Poljskoj. Podsetimo, prvi album “Horizons” Tús Nua su objavile 2017. godine te su dobile kritike hvale od publike i struke. Među pesmama objavljenim na albumu našla se i “Fight!” koja je na najpoznatijem američkom alternativnom radiju KEXP bila pesma dana.