Songs Of Armor And Devotion kalifornijskih pank rokera donosi dobar stari prepoznatljivi zvuk po kojem je bend postao poznat sredinom 90-ih. U pitanju je deveti je longplej album ovog punk rock kvinteta iz Simi doline koji neodoljivo podseća na starije albume po kojima je ovaj fenomenalni bend postao poznat u underground muzičkim krugovima.
Negujući zvuk između Bad Religiona i Propagandhi, Megadeth i Motorhead, Lifetime i Iron Maiden, bend dominira svojim spojem melodičnog punk rocka i heavy metal muzike. Bend je i dalje inovativan, pa pored klasičnih agresivnih melodičnih rifova, fenomenalnih gitarskih skala, pametno implementiranih oktava i kul arpeđa, po kojima su Strung Out stekli svetsku popularnost, bend i dalje izvlači vrlo impresivne trikove iz rukava. Zanimljive bas linije upotpunjuju sveukupnu atmosferu svojom masivnošću i melodijama koje se po nekim aranžmanima preklapaju sa gitarskim deonicama. Novi bubnjar je na visini zadatka, verodostojno prati sve što je Jordan Burns godinama radio u ovom bendu i definitivno pokazuje profesionalnost i sjajne sviračke sposobnosti.
Tehnički gledano, ovaj materijal donosi mnogo više dinamike i mudrijih aranžmana od svog prethodnika Transmission.Alpha.Delta, a emocije koje prenose odlične vokalne sposobnosti Jason Cruz-a dovode Songs Of Armor And Devotion u top tri ovogodišnjih punk rock izdanja. Bend je uložio puno truda u vizuelni izgled ovog albuma, a za omot je lično zasluzan Jason Cruz. Album je objavio Fat Wreck Chords, više nego poznat lejbl iz San Franciska, koji je inače njihova izdavačka platforma od postanka benda. Album je dostupan na ploči, disku i digitalno putem svih mogućih streaming servisa.

Đorđe Miladinović