Jedan od najiščekivanijih albuma ove godine napokon je u našim rukama. Frau Und Mann, album čuvenog dua, ne ostavlja nikog ravnodušnim. Budući da je većina albuma pisana za predstavu "Hänsel und Gretel", mogli smo da predpostavimo da ovaj album neće biti nastavak albuma Skills In Pills (2015).

Definitivno je postavljen novi standard u muzici. Album je vožnja rolerkostera kroz najšarenije emocije. Zamisli da sediš u pozorištnu, ali sediš tako da je bina svuda oko tebe, a tebi su noge na plafonu. Tako da vežite vaš pojas, "danas je predivan dan"!

01 - Steh Auf.
Pesma koju smo već čuli, budući da je ona bila prvi singl koji je najavio album "Frau Und Mann". Od samog uvoda, primećujemo da je ovo već drugačiji album od albuma "Skills In Pills", budući da se Till vratio maternjem jeziku. Surovo peglanje, gruba svirka i Bihaceva neverovatna ideja za spot.

02 - Ich Weiß Es Nicht
Uvod ambijentalne elektronike, eksplozija u muzici, tačno se oseća pristustvo Paina u pozadini. Lindemannovi harsh vokali samo čine ovu pesmu konfuznijom, dok refren protiče kroz fenomenalnu melodiju.

03 - Allesfresser
Još jedna pesma koja je rađena za pozorište. Imao sam prilike da čujem demo verziju, koju od originala deli samo vokalna solaža. Kolaps ove pesme je upravo prožimanje akustike, elektronike, distorzije. -Uz muziku sve ide bolje.

04 - Blut
Još jedna u nizu pesama koja je rađena za teatar i naravno, po zvuku i kvalitetu pesme, jedino se to može i osetiti. Pored emocije koju nosi refren odlično je rađen ambijent pesme. Peter i Till su zaista odlična kombinacija koju nikako ne treba zanemariti ako ste fanovi bendova Pain ili Rammstein.

05 - Knebel
Treći singl sa albuma, još jedna koja je pobegla iz teatra i završila na albumu. Ko ne razume nemački jezik i kome je do akustike i do pevušenja, shvatiće ovu pesmu jako romantičnom i divnom. Međutim, ako makar malo znaš nemački, razumeš Lindemannov mozak i poznaješ iznenađenja koje Peter može da pripremi, onda znaš šta te čeka. Savet: Ne opuštaj se previše.

06 - Frau Und Mann
Kad smo kod ekperimentisanja.. Till odmah lirikom navodi suprotnosti, a ovaj album je prepun svakakvih suprotnosti. Eksperimentisanje im odlično ide od ruke, te mi dobijamo odličnu rok pesmu uz koju možemo da igramo, pevamo, skačemo.

07 - Ach So Gern
Pošto smo uz prethodnu numeru već započeli pevanje i igranje, sad je vreme da počnemo da brojimo korake i da pređemo na... TANGO! Znao sam da su obojica jako sposobni muzičari, ali ovome se nisam nadao nikako. Međutim, numera koja upada u uši veoma brzo i ne izlazi iz glave nikako. Mogu da naglasim da mi postaje lični favorit. Ba-ram-bam, ba-ram.

08 - Schlaf Ein
Okej, bližimo se kraju albuma, vraćamo u pozorište i uživamo u suzama i knedlama koje gutamo zahvaljujući ovoj predivnoj numeri. Kakav spektakl od tonova, melodija. Orekstralni ambijent je neverovatan!

09 - Gummi
Idemo na početak albuma, vraćamo se originalnom zvuku. Opet smo ovo očekivali najviše, distorzija, industrial, harsh vokali! Gummi je podeljena na dva dela, budući da skače da pevljivog refrena na agresivne deonice razvijajući novo poglavlje na albumu.

10 - Platz Eins
...јe bukvalno pesma koja zaslužuje prvo mesto svuda. Na prvo slušanje meni je lično postala favorit. Totalna kombinacija bendova Pain i Rammstein. Nažalost rečima je jako teško opisati emociju ove pesme, tako da "Volume UP" i uživaj, ovo je budući hit!

11 - Wer Weiss Das Schon
Za kraj se odjavljujemo opet teatrom. Savršen outro. Novi standard je postavljen. Predivna tema za kraj albuma, zatvori oči i odmori(ili pusti opet od numere br.1 i započni novu vožnju)..

- Ko zna...šta nas čeka dalje.

Bonus:
12 - Mathematik

Da li pamtite Lindemannov HipHop single? Ovde služi samo da pokaže koliko je album šaren i drugačiji od ostalih.

13 - Ach So Gern (Pain Version)
Mislim da naziv govori sve.

Plejer vam ne pušta numere ponovo posle kraja albuma?

USTANI! USTANI (i pusti) OPET!

Miloš Antić