Anđelo Stano je nesumnjivo osoba koja je pored Ticijana Sklavija najviše oblikovala Dilana Doga kao lika. Dok je Sklavi bio zadužen za priču, Stano je zaslužan za vizuelni identitet Dilana i mnogima je upravo Stanov Dilan vizuelno prva asocijacija na ovaj lik. Do pre tri godine, Stano je bio zadužen za naslovne strane regularne serije ovog stripa a njega je nasledio Điđi Kavenago.

Nedavno je i kod nas objavljena poslednja epizoda sa Stanovom naslovnicom "Mater dolorosa", a pre neki dan je izašla i prva epizoda sa Điđijevom naslovnom "Izgubljene stvari". Upravo je ovo lepa prilika da se Stanu zahvalimo i podsetimo se njegovih reči šta mu je i koliko Dilan značio.

"Mater dolorosa" , poslednja Stanova naslovna strana
— Svaki crtač pokušava portretisati sebe. Zato mi je bilo teško kad sam počeo crtati Dilana Doga,
posebno njegovu kosu, koje meni poprilicno manjka. No, bio mi je izazov jer je fizički atraktivan, ima puno životnih avantura i puno devojaka, što kod mene nije bio slučaj. Zato sam mu dao svoju teatralnost, svoje pokrete dok se krećem i dok govorim. Time sam zaokružio njegov karakter.

Dilan Dog se suočava s teškoćama društva, svim problemima koje možete zamisliti. Svaka žena i muškarac se susreću s problemima svoga vremena - birokratijom, bolestima, otuđenjem... Teško je živeti u ovom svetu. Poruka nije strah od smrti, već strah od života, sa čime se svi moramo suočiti. A Dilan Dog je naš prijatelj jer nije kao superheroj, već je običan čovek.

Doduše, ne možemo reći da je normalan tip jer se susreće sa čudovištima, zombijima, vampirima, duhovima i svim stvorovima iz noćnih mora. Te noćne more su slične našima i on živi i uči kako se s njima nositi. Radeći na Dilanu Dogu već gotovo 30 godina, sazreo sam kao crtač i osoba, i zato sam tom liku neizmerno zahvalan.