Sworn Enemy - GamechangerSviđa ti se? Javi ostalima!

Sworn Enemy nam dolaze iz Kvinsa, iz Njujorka (kad kažem dolaze, mislim to i bukvalno, jer će 2. avgusta nastupati u Novom Sadu, u domu b-612, a podrška će im biti NS veterani HC scene – Inside Out) i već 22 godine sviraju svoju varijantu hardcore zvuka sa primesama thrash metala i metalcore-a. “Gamechanger” je njihov sedmi dugosvirajući album, a naslednik je njihovog, do sada, verovatno najlošijeg albuma “Living On Borrowed Time”. Shodno tome, pet godina dubioznog studiranja i pripremanja nove ploče me ne čudi previše. Za saradnike na novom albumu izabrani su Rob Flynn, gazda benda Machine Head, u ulozi producenta i Zack Ohren koji je radio mastering i mix albuma (poznat po saradnji sa grupama kao što su Immolation, Fallujah, Deeds Of Flesh, Zenith Passage i sl.). Ono što je bilo do Roba i Zaka, odrađeno je kako treba. Produkcija je moderna, ali ne prebudžena, svi instrumenti, uključujući i glas se odlično čuju na svim glasnoćama i nema muljanja i šuškanja čak ni kad slušate album na slušalicama.


Što se tiče autorskog dela Sworn Enemy su se dobrano potrudili i u 37 minuta izneli nam 10 odličnih pesama + intro. Rifovi su zanimljivi, raznovrsni i efektni, ritam sekcija razarajuća, a vokal moćan i sugestivan. Tekstovi podosta prosečni, ali i očekivani za ovaj manir muziciranja.

Na albumu ima svega, od oldschool HC-a, preko crossover thrasha pa sve do “blast beatova” i duplih pedala karakterističnih za death metal ili neki moderniji metalcore i zato je “Gamechanger” je prilično dopadljiv, zanimljiv i kvalitetan album. Rifovi su poprilično “catchy”, neke pesme su “dušu dale” za pogo dance, a horsko pevanje je nešto što će se podrazumevati, verujem i na koncertu u Novom Sadu gde većinu vas koje zainteresuje ova recenzija, očekujem.

Pikovi albuma: “Seeds Of Hate”, “Coming Undone” (sa divnim akustičnim delom), “Broken Life” i meni ponajbolja “Selling A Dream”. Ni ostatak albuma nije mnogo lošiji pa vam zato “Gamechanger” baš preporučujem. Nije da će vam “promeniti smisao igre”, ali će vas fino zabaviti i razmrdati…

Zoran PopnovakovSviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva