I posle prve dve noći sa ukupno 105.000 posetilaca koji su prošli kroz kapije EXIT festivala, i subotnja, tradicionalno najposećenija noć, ove je godine dostigla sopstveni rekord sa više od 53.000 posetilaca! Noć je obeležio čistokrvni rokenrol američke grupe Greta Van Fleet, sastava o kojem se najviše priča na svetskoj muzičkoj sceni u poslednjih godinu dana. Mladi heroji i "spasioci rokenrola" kako su ih mnogi prozvali, opravdali su i najviša očekivanja sa besprekornom svirkom uživo i fanatičnim zanosom na sceni kakav je karakterističan samo za stadionske rok zvezde!


Atmosferu na glavnoj bini visoko je podigao fascinantni Tom Walker, koji je pred početak svog planetarno obožavanog hita „Leave a Light On“ pozvao publiku da žive čisto i bez narkotika, nakon čega je zajedno sa oduševljenom publikom otpevao jedan od najvećih svetskih hitova. Jedan od zasebnih brendova unutar Exita je i čuveni izlazak sunca nad mts Dance Arenom koji je publika je doživela uz svetskog DJ maga Solomuna i njegovu planetarno poznatu „+1“ žurku. Šef svetske house scene poreklom sa Balkana, uz svoje goste i jednim od vodećih DJ dueta Tale of Us, napravio je pravu šestočasovnu rapsodiju i doneo zvuk Ibice u spektakularni amfiteatar mts Dance Arene.


Groznicu subotnje večeri na glavnoj bini upotpunile su i indie nade Buč Kesidi i harizmatični Dub FX koji je još jednom svima prisutnim isporučio jedinstveni nastup uz pesme poput „Love Someone“, a hitmejkersku notu pružio je i Mahmut Orhan uz pesme „Feel“ i „Save Me“. Za magičnu noć na mts Dance Areni, pored Solomuna i Tale of Us, pobrinuo se i popularni tandem Adriatique, kojem je ovo ujedno bio i premijeran nastup na EXIT festivalu, kao i holandski producent balkanskog porekla Satori! Publiku prepune Addiko Fusion bine na noge je digla proslavljena Bassivity Showcase ekipa uz vodeće regionalne muzičke zvezde među kojima su bili Fox, Surreal, Senidah i Sara Jo, a žestoki program upotpunili su i rap šefovi Frankie Kontra Indigo i world music majstori Kal. Energije nije manjkalo ni na Cockta Beats bini uz neodoljive Black Serbs sa kojima je publika u glas pevala „Ballin Like Jokic“, te specijalni nastup našeg najpoznatijeg jutjubera Baka Prase, a na Explosive bini su Spermbirds, Total Chaos i Siberian Meat Grinder još jednom pokazali zašto je upravo ovo najekstremnija bina festivala! Trećeg dana festivala, na No Sleep Novi Sad bini, pod okriljem nadaleko poznatog gruzijskog kluba Bassiani, nastupila je beskompromisna underground ikona DVS1, kao i JASSS, Dadub i NDRX.