Američki indie rock bend Big Thief objavio je novi singl „UFOF“ koji najavljuje treći studijski album „U.F.O.F.“ koji će biti objavljen 3. maja za izdavačku kuću 4AD.


Big Thief su nastali 2015. godine i od samog starta svoje karijere okrenuli su se intenzivnim turnejama koje su rezultirale time da su nastupali širom sveta i stekli obožavaoce koje je privukao njihov živi nastup. Za nešto više od godinu dana objavili su dva albuma, „Masterpiece“ i „Capacity“. Imali su i zapažene nastupe na YouTube serijalu NPR radija „Tiny Desk Concert“, kao i na KEXP radiju.

Obožavaoci i kritičari su muziku ovog benda opisali kao nešto što se analizira, uz šta se plače, uz šta se pleše, čemu se aplaudira, šta se pevuši i šta se vrišti na sav glas. Opisani su i kao neko čija se muzika sluša u prepunim restoranima, praznim spavaćim sobama, kaubojskim barovima, tokom teških razgovora, časova joge i noćnih vožnji.

Album „U.F.O.F.“, u čijem nazivu poslednje „F“ predstavlja reč „friend“ iliti prijatelj, snimljen je u ruralnom delu zapadnog Vašingtona. Zanimljivo je i da je album sniman kao živi nastup, bez dosnimavanja, što nije uobičajena studijska praksa već dugi niz godina.