Infinitum #6Sviđa ti se? Javi ostalima!

Infinitum je fanzin za umetnost, kulturu i društvena pitanja. Izlazi već neko vreme ali tek nedavno na sajmu knjiga smo imali prilke da se sretnemo sa ovim glasilom iza kojeg stoji Zoran Ilić i sajt Prozaonline. 

Fanzin u velikoj meri pokriva muzičke i književne teme (bar broj koji je pred nama). Šesticu otvara intervju sa nedavno preminulim muzičarem i rediteljem Brankom Radakovićem koji je široj rokenrol javnosti postao poznat po dokumentarnom filmu posvećenom Limunovom drvetu. Upravo osvrtom na ovaj film počinje razgovor ali se autor dotakao i drugih tema i aktivnosti. Nažalost, zbog Brankovog preranog odlaska će neke od stvari ostati nedovršene.
Broj donosi i nove nastavke romana "Mi šljemovi" Petra Bošnjakovskog i "Uvod u pank" Zorana Ilića (inače ovaj roman već neko vreme ide u nastavcima na sajtu Rokomotiva). 
Najveći deo sadržaja je ipak pripremio šabački (ako ne grešim) rokenrol novinar i entuzijasta Živko Ivković te u ovom broju možemo čitati njegove muzičke i književne osvrte (Gansi i Nele Karajlić) i valjevsku rokenrol priču.
Poslednje četiri strane odlaze na vesti. U današnje vreme interneta ovakve informacije su postale od manjeg značaja za jedan periodični glasnik jer imaju ograničen rok trajanja, a smatram da bi bilo mnogo efektnije ove stranice ispuniti autorskim prilozima koji će više značiti i ostaviti dublji trag nekim novim generacijama, dok vesti mogu naći svoje mesto na blogu fanzina.
Infinitum dolazi na 28 stranica, neobičnog je formata (vidi sliku). Nedavno se pojavio i sedmi broj ali verujem da je i šestica i dalje dostupna. Sve informacije potražite na sajtu fanzina.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva