Gospodin Gorki je mladi osječki tročlani post-punk, new wave bend. Korijenje je pustio na ljeto 2017. godine kada je pala i prva proba. Na početku su bili basist Ivan Đunđa i gitarist Hrvoje Majetić dok je bubnjar Tomislav Jantoš došao zadnji u bend te upotpunio sinergiju gore navedenog dvojca. Bend je do sada zapisao nekolicinu nastupa u/oko mjestu/a u kojem djeluju, te su nastupili na festivalu Omladine u Subotici. Bend je do sada izbacio jednu od tri singlice za debitantski album. Glazbu benda možemo opisati kroz umorne gitarske dionice popraćene snažnim bas linijama, repetirajućim bubnjem i mješavinom polaganog i surovog pjevanja. Tekstovi su na hrvatskom. Tekstove možemo provući kroz teme romantizma; osobna preokupacija, osjećaji protiv razuma te isticanje pjesničke slobode i odbacivanje klasične strukture pjesama.


HC: Kada ste napravili bend, koja je vaša želja bila i kakav smisao on ima? Šta to vama znači a šta bi trebalo slušaocima?
GG:
Želja i smisao benda je pravljenje glazbe i međusobni odnosi, tj.druženje. Bend u životu nam puno znači te se svrsishodno tome tako i odnosimo prema njemu, tj.nama.

HC: Motivi i filozofija benda...
GG:
Motiv i filozofija benda je dosta jednostavna. Budimo iskreni jedni prema drugima i zabavljajmo se tokom kreativnog procesa stvaranja stvari, a pogotovo na svirkama, jer to radimo sa najviše žara, želje, volje, htjenja…

HC: U kojoj meri vam je ovaj bend nekakva spona sa društvom i način komunikacije sa istim, u kolikoj vaše lično ispucavanje energije i lično pražnjenje?
GG:
Nije nam toliko bitno koliko ćemo komunicirati sa društvom, tekstovi prvobitno govore o osjećajima i razmišljanjima osjetljivije prirode pojedinca.  Ovo nam je najbolji, ”najlakši” i nama najprepoznatljiviji način ispucavanje negativne energije i loših misli.

HC: Koliko je teško okupiti ljude i održati ih zajedno u jednoj ovakvoj priči?
GG:
Teško ih je okupiti u ovoj sredini jer je iz Osijeka je otišao ogroman broj ljudi, veliki broj glazbenika i ambicioznih individualaca.

HC: Problemi sa kojima se suočavate kao bend...
GG:
Bend se suočava sa problemima prostora za probe,  srećom mi imamo jedan iako ga dijelimo sa više bendova, zadovoljni smo jer uopće imamo gdje probavati. Jedan od problema je uskladiti probe i radne obveze, najgore je kada smo u različitim smjenama. No, unatoč tome, barem jednom tjednom pronalazimo vremena za probu.

HC: Kome i u kojoj prilici biste pustili vaš bend?
GG:
Bend bi pustili ponajprije našim najbližima pa onda svima koji su voljni otkrivati alternativnu glazbu te ljubiteljima bendova poput Joy Divisiona, Protomartyra, The Curea...