Lajka na Mesecu“ je četvoročlani muzički sastav iz Gornjeg Milanovca koji nastavlja tradiciju alternativnog zvuka i bendova koji dolaze iz ovog grada. Članovi benda su se okupili krajem 2015-te godine, da bi od sledeće započeli svoju karijeru nastupom na filmskom festivalu „Kratka forma“. Zbog čestih selidbi i geografske udaljenosti među članovima, bend se odlučio za sukcesivno objavljivanje pesama i retke koncertne nastupe. Članovi benda (Teodora Perišić, Mihailo Joksimović, Strahinja Stefanović i Astor Lajka) su aktivni i u drugim bendovima, pa je „Lajka na Mesecu“ njihov zajednički projekat u kojem žele da eksperimetnišu sa žanrovima, istražuju nove forme i otkrivaju sopstvene muzičke fascinacije. 
 

„Mange“ su prvi singl i muzički video koji je stigao sa Meseca. Zbog neizvesnog stanja u svemiru i loše konekcije sa Zemljom, pesme će stizati u vremenskim razmacima koji se ne mogu predvideti – poručuju iz svoje svemirske muzičke stanice članovi benda.

„Moje istinsko gnušanje prema televizijskom mediju ovaj spot vrlo uspelo dočarava kroz postupke kojima se koristi. Priča počinje tako što gledalac uranja u televizijsku sliku, a onda odatle kreće mlevenje u sadržaju koji se ponavlja i okreće, neprestano u sitnim varijacijama, ali i uvek isti, baš onako kako to radi pravi televizijski program, pokazujući nam uvek ista lica, samo u novim ulogama i scenografiji“, rekao je o ovom spotu muzički novinar Andrea Kane u rubrici „Priče o spotovima“.

Pesma je snimljena u Kragujevcu, u „Wild Cat Studio“, a producent je bio Miloš Marković. Spot za pesmu je napravljen u stop animaciji, a realizovali su ga Maja i Vukašin Živaljević, dok je materijal sniman u prostorijama „Kulturnog centra LAB“ u Novom Sadu. U spotu se ne pojavljuje nijedan od članova benda.

Snimanje pesme i realizacija spota su finansirani od prodaje ulaznica na prošlogodišnjoj svirci u klubu „Ljubitelj“ u Gornjem Milanovcu, kao i od donacija na Patreon kampanji litero-igre Sobakaisti.