Na EP-u Everything Will Fade radili smo od kraja 2016. godine, kada se desila posljednja promjena u sastavu članova benda. Do polovice 2017. su pjesme bile gotove, a snimljene su na jesen. Veliki posao sa snimanjem i produkcijom odradio je naš gitarist Dubravko koji je ujedno i programirao bubnjeve, dok je bas za EP odsvirao naš prijatelj Jakov Perišić koji je također i bivši član benda.

Uz suradnju s našim Mirkom cover za album izradio je Krešimir Ćuk (Vastness Inside).

Ovaj EP se u mnogočemu razlikuje od prvog albuma no konceptualni principi su ostali isti. Stvarala ga je različita postava benda što se odražava na cjelokupni izričaj. Tempo se usporio, a zvuk je postao pomalo „mračniji i teži“. Sukladno promjenama u zvuku, izmijenio se i vizualni dio koji prati live izvođenje te sada ima nove motive i više nije isključivo u crno-bijeloj varijanti.


Sam naziv albuma čine imena pjesama udružena u trojstvenu cjelinu i misao koja se veže uz promjenu, gubitak i prolaznost. To je nešto što je dio naše realnosti s kojim se teže nosimo ili uz koji često vežemo nepoželjne osjećaje. Materijal koji je nastajao za ovaj EP smo najviše vidjeli u ovom kontekstu. Kontekstu proživljavanja ili priželjkivanja promjena, bez obzira na teret koje one nose, bile one pod našim utjecajem ili ne, bile one u kontekstu nas kao pojedinaca ili kao društva u cjelini.

Pjesme su nastajale kronološki istim redom kako su predstavljene na EP-u. Sve započinje sa Everything. To je jednostavna, ali čvrsta stvar koja otvara album svojom prostornošću. Will nastavlja u jednoj isprva smirenoj atmosferi uz raznovrsniju dinamiku, dok Fade vraća energičnost i čvrstoću prije nego izblijedi kroz dezintegraciju.

Uskoro će biti prvo live izvođenje ovih pjesama popraćeno vizualima te se nadamo da ćemo ostvariti željeni utisak na slušatelje.