Pesma po pesma: Asheraah - Everything Will FadeSviđa ti se? Javi ostalima!

Na EP-u Everything Will Fade radili smo od kraja 2016. godine, kada se desila posljednja promjena u sastavu članova benda. Do polovice 2017. su pjesme bile gotove, a snimljene su na jesen. Veliki posao sa snimanjem i produkcijom odradio je naš gitarist Dubravko koji je ujedno i programirao bubnjeve, dok je bas za EP odsvirao naš prijatelj Jakov Perišić koji je također i bivši član benda.

Uz suradnju s našim Mirkom cover za album izradio je Krešimir Ćuk (Vastness Inside).

Ovaj EP se u mnogočemu razlikuje od prvog albuma no konceptualni principi su ostali isti. Stvarala ga je različita postava benda što se odražava na cjelokupni izričaj. Tempo se usporio, a zvuk je postao pomalo „mračniji i teži“. Sukladno promjenama u zvuku, izmijenio se i vizualni dio koji prati live izvođenje te sada ima nove motive i više nije isključivo u crno-bijeloj varijanti.


Sam naziv albuma čine imena pjesama udružena u trojstvenu cjelinu i misao koja se veže uz promjenu, gubitak i prolaznost. To je nešto što je dio naše realnosti s kojim se teže nosimo ili uz koji često vežemo nepoželjne osjećaje. Materijal koji je nastajao za ovaj EP smo najviše vidjeli u ovom kontekstu. Kontekstu proživljavanja ili priželjkivanja promjena, bez obzira na teret koje one nose, bile one pod našim utjecajem ili ne, bile one u kontekstu nas kao pojedinaca ili kao društva u cjelini.

Pjesme su nastajale kronološki istim redom kako su predstavljene na EP-u. Sve započinje sa Everything. To je jednostavna, ali čvrsta stvar koja otvara album svojom prostornošću. Will nastavlja u jednoj isprva smirenoj atmosferi uz raznovrsniju dinamiku, dok Fade vraća energičnost i čvrstoću prije nego izblijedi kroz dezintegraciju.

Uskoro će biti prvo live izvođenje ovih pjesama popraćeno vizualima te se nadamo da ćemo ostvariti željeni utisak na slušatelje.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva