Tonight Alive posle komercijalnijeg pokušaja sa ’Limitless’ vraćaju se gitarskom zvuku. Sada, stariji i zreliji snimili su album kojim dostižu vrhunac svoje dosadašnje karijere. ’Underworld’ je sve ono što volimo kod Tonight Alive ali sa mnogo više smisla. Od pop-punk benda inspirisanog Paramore-om dosegli su do statusa kada suvereno stoje iza svoje muzike i postaju inspiracija nekim novim klincima.

Album otvara sveto trojstvo: snažna „Book Of Love“, onda energična „Temple“ i emotivno zrela „Disappear“. Pvris uticaj osim u „Disappear“, u kojoj i gostuje Lynn Gynn, se oseća i u „In My Dreams“ i „Just for Now“.

The Other“ ne deluje kao potencijalni hit ali izuzetni vokali Jenna-e McDougall i opasna solaža sigurno vas neće ostaviti ravnodušnim. Numera kao „Crack My Heart“ odlično pokazuje koliko su trenutno snažni Tonight Alive, ljubavna pesma sa teškim rifovima, jedna od onih od kojih se naježiš ako nemaš srce od kamena. Zatvaraju izdanje baladama; iskrena „Looking for Heaven“ u kojoj vokal prati samo klavir i električna „My Underworld“ koja je snimljena sa Slipknot / Stone Sour pevačem Corey Taylor-om.

Underworld’ je album koji nema loših pesama, čak i one osrednje su veoma dobre (znam da to nema previše smisla ali je tako). Tonight Alive su dosta „teži“ nego inače ali ima i više klavijatura i alternativnijeg zvuka.

Bez ikakve namere da umanjujem vrednost Tonight Alive, ipak treba odati i priznanje producentu Dave Petrovic-u koji uvek iz njih izvuče najbolje. Posle veoma uspešne saradnje na ’The Other Side’ (2013) i ovoga što su zajednički predstavili na ’Underworld’ može da se kaže da sa njim stvaraju svoje najveće hitove!

Mike Stankovich