Sigourney Weaver se bori sa vanzemaljcima u kratkom filmu Neila BlomkampaSviđa ti se? Javi ostalima!

Neil Blomkamp je najavio serijal eksperimentalnih filmova koje će raditi u okviru svog novog filmskog projekta pod nazivom Oats Studios. Prošlog meseca objavio je tizer prvog kratkog filma "Rakka", sa Sigourney Weaver u glavnoj ulozi. Blomkamp je trebalo da režira peti nastavak Aliena, takođe sa Weaver u glavnoj ulozu, ali je 20th Century Fox odustao od ovog filma.

Sada imate prilike da pogledate ovaj dvadesetjednominutni film, i da saznate načine na koje možete podržati Oats Studios, ako to želite.


"Rakka" je priča o propasti ljudske civilizacije, nakon invazije tehnološki naprednih vanzemaljaca. Ljudi koje srećemo u filmu, uprkos svemu, našli su snage da se bore protiv osvajača.

Ovaj naučnofantastični film, kako piše Fat Hipster, nema u potpunosti formu kratkog filma, što bi obuhvatalo kohezivan početak, sredinu i kraj, već je ovaj svet predstavljen kroz tri celine. Prvo upoznajemo vanzemaljce, The Klum, kao i pokret otpora koje predvodi izvesni Jasper. Drugi deo je fokusiran na dva karaktera, Nosha (Brandon Auret) i Amir (Eugene Khumbanyiwa). Nosha na kratko srećemo i u prvom delu, i od strane naratora opisan je kao bombaš piroman, za koga bi u "starom svetu" mesta bilo samo u strogom zatvoru, dok je post-apokaliptični svet kao stvoren za njega. Amir je, sa druge strane, jedan od zatvorenika koje su vanzemaljci mutirali tokom svojih eksperimenta.

Treći deo prati Jaspera i njegove vojnike tokom borbe sa neprijateljima, za koje se otkriva da poseduju telepatske moći. Ovaj kratki film bi trebalo da dobije nastavak, u čemu mogu da pomognu fanovi tako što će podržati film preko Steama. Film će biti dostiupan preko ovog servisa za 4.99$, i tom prilikom, pored filma, svi koji odluće da na ovaj način podrže Blomkampov projekat dobiće concept art, scenario i 3D modele koji su korišćeni u ovom filmu, kao i 5.1 surround zvučni mix.

Neil Blomkamp je režirao ovaj film na osnovu scenarija koji je napisao zajedno sa Thomasom Sweterlitshom. Za više informacija možete posetiti Oats Studio Steam stranicu.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva