Neil Blomkamp je najavio serijal eksperimentalnih filmova koje će raditi u okviru svog novog filmskog projekta pod nazivom Oats Studios. Prošlog meseca objavio je tizer prvog kratkog filma "Rakka", sa Sigourney Weaver u glavnoj ulozi. Blomkamp je trebalo da režira peti nastavak Aliena, takođe sa Weaver u glavnoj ulozu, ali je 20th Century Fox odustao od ovog filma.

Sada imate prilike da pogledate ovaj dvadesetjednominutni film, i da saznate načine na koje možete podržati Oats Studios, ako to želite.


"Rakka" je priča o propasti ljudske civilizacije, nakon invazije tehnološki naprednih vanzemaljaca. Ljudi koje srećemo u filmu, uprkos svemu, našli su snage da se bore protiv osvajača.

Ovaj naučnofantastični film, kako piše Fat Hipster, nema u potpunosti formu kratkog filma, što bi obuhvatalo kohezivan početak, sredinu i kraj, već je ovaj svet predstavljen kroz tri celine. Prvo upoznajemo vanzemaljce, The Klum, kao i pokret otpora koje predvodi izvesni Jasper. Drugi deo je fokusiran na dva karaktera, Nosha (Brandon Auret) i Amir (Eugene Khumbanyiwa). Nosha na kratko srećemo i u prvom delu, i od strane naratora opisan je kao bombaš piroman, za koga bi u "starom svetu" mesta bilo samo u strogom zatvoru, dok je post-apokaliptični svet kao stvoren za njega. Amir je, sa druge strane, jedan od zatvorenika koje su vanzemaljci mutirali tokom svojih eksperimenta.

Treći deo prati Jaspera i njegove vojnike tokom borbe sa neprijateljima, za koje se otkriva da poseduju telepatske moći. Ovaj kratki film bi trebalo da dobije nastavak, u čemu mogu da pomognu fanovi tako što će podržati film preko Steama. Film će biti dostiupan preko ovog servisa za 4.99$, i tom prilikom, pored filma, svi koji odluće da na ovaj način podrže Blomkampov projekat dobiće concept art, scenario i 3D modele koji su korišćeni u ovom filmu, kao i 5.1 surround zvučni mix.

Neil Blomkamp je režirao ovaj film na osnovu scenarija koji je napisao zajedno sa Thomasom Sweterlitshom. Za više informacija možete posetiti Oats Studio Steam stranicu.