Izdavač: Troma Films, 1991.
Režija:Brett Piper
Scenarij: Brett Piper
Gl. uloge: Linda Corwin, Paul Guzzi
Tagline: Where the prehistoric meets the prepubescent

Radnja:

Budućnost nakon Velikog Rata i nuklearne kataklizme. Zračenje je prouzročilo mutacije kod većine preživjelih oblika života. Upoznajemo heroinu Leu (Linda Corwin) koja je nekim čudom izbjegla takvu sudbu hudu i tumara svijetom tražeći... ne znamo što. Putem susreće ljude koji je žele silovati, "dinosaure" koji je žele pojesti te mutirane ljude koji je žele silovati, pa pojesti. Iz jedne opasne situacije spašava je Marn (Paul Guzzi) i oni se sprijatelje i zajedno nastave lutati svijetom tražeći... nešto. Valjda.

Osvrt:

Čak i da u uvodu nije prikazan gradić koji se zove Tromaville :) bilo bi jasno da se radi o još jednom dragulju iz prebogate palete Troma Filmsa. Upućenom trashofilu ovo bi trebalo biti dovoljno. Ako se ne smatrate takvim, idemo u analizu ovog... filma.

Dakle, "Nymphoid Barbarian in Dinosaur Hell"... Čovjek bi očekivao dinosaure, no u ovom filmu nema dinosaura. Tu su glinene makete mutiranih životinja, ali dinosaura ni za lijek. Same makete nalikuju onima iz starih filmova s tematikom grčke mitologije. Kad bismo dalje analizirali naslov, mogli bismo raspravljati koliko je naša junakinja "nymphoid", a pogotovo je li uopće "barbarian"... no, bit ćemo dobronamjerni i pustiti da to prođe pod "umjetnička sloboda".

Gluma je očekivano loša, tipično za Troma Films. Istina, većini glumaca lica su prekrivena gumenim maskama koje nam sugeriraju da su oni mutanti, ali i ovih troje-četvero kojima je dana mogućnost facijalne ekspresije su sasvim dovoljni za takav zaključak. Glazba i zvučni efekti su posebno interesantni. Glazbu potpisuju "The Astral Warriors", a ja pretpostavljam da se iza tog pompoznog naziva krije proćelavi, odeblji starčić koji ne izlazi iz svoje sobe-s-casio-synthom gdje po cijeli dan smišlja "inovativne" "zvučne" "efekte" i "glazbu" za filmove.

Još bih samo nadodao da u ovom filmu nema nasilja ni seksa ni golotinje ni radnje ni dinosura ni glume ni smisla... Mislim da je ovo što sam napisao dovoljno da svima bude jasno da je ovaj film gledljiv samo hard-core trashofilima, koji će u njemu istinski uživati. Dakle, upozoreni ste...

Highlightovi:


    Svi "dinosauri"
    Glazba

Oleg Berić