Steel Hornet je kragujevački speed/metal bend nastao u septembru 2014. godine. Bend su osnovali Aleksandar Milutinović (Deadly Mosh), Andrija Grozdanović (Kuga) i Bora Petrović (Motorcharge). Prvobitna ideja je bila da bend svira obrade najpoznatijih heavy/speed bendova. Ubrzo zatim u bend ulaze vokal Radisav Grbović i gitarista Dušan Anđelković (Intox, Motorcharge). Posle par probi bend je imao vatreno krštenje na promociji albuma benda Deadly Mosh. Nedugo zatim dolazi i do promene u sastavu benda, sve do 2016. godine bend nije imao standardnu postavu, a članovi su se menjali jedan za drugim. U maju 2016. u bend ulaze basista Lazar Zakić i gitarista Đorđe Paunović (Autoagresija). Posle nekoliko svirki u novoj postavi, bend počinje sa radom na autorskim stvarima. U oktobru je bend izbacio i prvi demo snimak pesme Master. Uveliko se radi i na prvom EP-u koji bi trebao da izađe krajem ove godine. A kao uvid u to šta se od nas može očekivati, objavili su i singl pod nazivom "No Human Rights". Trenutnu postavu benda čine: Radisav Grbović - Vokal, Dušan Anđelković - Gitara, Đorđe Paunović - Gitara, Lazar Zakić - Bas i Bora Petrović- Bubnjevi.


HC: Kada ste napravili, koja je vaša želja bila i kakav smisao on ima? Šta to vama znači a šta bi trebalo slušaocima?
SH:
Prvobitno smo želeli samo da sviramo, imamo svirke i da radimo autorske stvari. Želja je da sviramo muziku koju volimo i u kojoj zaista uživamo.

HC: Ideologija, motivi i filozofija benda...
SH:
Nama je najvažnija muzika koju sviramo. Sve ostalo dođe i prođe, ono što ostavimo iza nas kao bend će ostati zauvek.

HC: U kojoj meri vam je ovaj bend nekakva spona sa društvom i način komunikacije sa istim, u kolikoj vaše lično ispucavanje energije i lično pražnjenje?
SH:
U suštini, bend smo oformili kako bi ono što mi imamo da kažemo podelili sa publikom i svakim ko je voljan da nas čuje. Takođe, Između ostalog, nastojimo da prikažemo i to društvo onako kako ga mi vidimo, bez cenzure. Naše pesme su odraz našeg pogleda na svet, kao i naših vlastitih uverenja. Što se ličnog pražnjenja tiče, svima nama su probe izduvni ventil, a studio mesto gde se ta naša energija, koju kasnije pokazujemo na bini, stvara.

HC: Koliko je teško okupiti ljude i održati ih zajedno u jednoj ovakvoj priči?
SH:
Veoma teško. Od samog osnivanja benda smo imali dosta problema da zadržimo članove na okupu. Tako da smo srećni što zadnjih godinu dana nemamo tih problema. Svi smo se okupili oko ove priče i guramo je i dalje svi zajedno.

HC: Problemi sa kojima se suočavate kao bend...
SH: Ne razlikuju se mnogo od problema koje imaju svi bendovi, kako u Srbiji tako i u regionu. Od prostora za svirke, medijske pažnje itd.

HC: Kome i u kojoj prilici biste pustili vaš bend?
SH: Naš bend bismo pustili svakome i u svakoj prilici.