Nakon prošlogodišnjeg uspeha singla „Kliziš“, kojim su napravili iskorak u odnosu na svoje reggae korene, Beogradski sastav Irie FM vratio se na scenu sa novim hitom u izdanju izdavačke kuće Lampshade Media. Singl „Putevi“, ispraćen fantastičnim videom, doživeo je svoju MTV premijeru.


U spotu, ili bolje rečeno mini filmu, pojavljuju se Sergej Trifunović i manekenka Sonja Pavlica kao dve suprotstavljene slike u mislima glavnog junaka koga tumači pevač benda Vukašin Marković, koji istovremeno potpisuje i scenario i režiju videa.

„Spot je priča o izboru. Pravom, pogrešnom, napravljenom u datom trenutku, pod pritiskom okolnosti, loših procena, prečica, obilaznica... Atmosferičnim narativom pričamo o lošoj ideji negativca priče koja je odbijena od strane našeg heroja, koji time snosi posledice, prisećajući se poslednje lepe stvari koju je video to jutro i dominantne situacije koja mu je presudila. Da li je to pravi ili pogrešan izbor, svakako najskuplje plaćen, ostaje na gledaocu da oseti“, kaže Vukašin Marković.

O samoj pesmi Vukašin je izjavio: "Pesma "Putevi" je razgovor sa samim sobom. U 4 ujutru na autoputu, doduše na motoru, kad je put ispred dovoljno "siguran" da se "misli" na nešto drugo u tom trenutku. Rasuto i bez mnogo odgovora, ali intenzivno, otvoreno, pomalo i sramno, u vrtlogu mana, briga, želja i očekivanja. Nagonska reakcija na paniku koju nosi savremeni svet i svepristunost prebrzog protoka vremena. Oda ličnim slabostima u varljivoj trci sa sekundama. Koja je to "šaka" pravih izbora koje treba doneti kako bih došao do zrna spokoja, i kako se izboriti sa tonom pogrešnih. Iskrena i nervozna introspekcija, kojoj brzina obrtaja nažalost nikako ne čini uslugu, već samo podiže uzbuđenje i na jedan grozničav način tera čoveka da se suoči sa svojom neizbežnom prolaznošću."