Ovogodišnji peti po redu Kuruz Bal Mačva rock festival je završen. Održan je 01. i 02. jula, u bašti ispred KOC-a, u Bogatiću, u srcu Mačve, sa početkom od 18 h. Namenjen je neafirmisanim umetnicima iz malih sredina poput naše, prvenstveno muzičarima, glumcima, likovnim umetnicima i sa svrhom animiranja lokalne sredine kroz volonterski rad.
Odličnom organizacijom organizatori  i volonteri su pokazali i dokazali da su preležali sve dečije bolesti. Sve je teklo po predviđenoj satnici i rasporedu.  Bogatić i Mačva, kao i svi prisutni su i ove godine bili probuđeni spektaklom, koji se nikada do sada nije dogodio u našoj maloj sredini.
U tome su pomogli organizatori Dule Berić, Jelena Džinović i Ivan Dražić, zatim,volonteri voditelji Lazar iz Omladinske scene  pozorišta  Janko Veselinović u  Bogatiću, Nikola, Doroteja i Anita iz Male scene “Biserna Školjka” u Bogatiću, prijatelji volonteri Miloš, Tijana i Danica, Igor,  Đorđe, Slaviša, Žarko i mnogi drugi koji su nesebično sebe dali i odradili ogroman posao ove godine, sa željom da i ovaj Kuruz Bal prođe na jedini mogući nacin, sa osmehom na licu svih prisutnih.

Odabir bendova i pojedinaca je ove godine delom prepušten publici. U našoj maloj anketi koju smo pravili na našoj stranici Kuruz Bal početkom ove godine, prijatelji i prošlogodišnja publika je izrazila želju da nam ove godine u goste dođu bendovi  iz nama susedne opštine Šabac, kao što su: Sprž, Vatrena voda i Supermensi. Ostatak bendova koji su svojim prisustvom zaslužni za dobru atmosferu koju su pravili na zadovoljstvo publike su: Bear Buzz  iz Šapca, Organizam iz Beograda, The Petting Blues Band iz Novog Sada, Sindrom iz Pančeva, Steel iz Beograda, Apollo iz Lešnice, Enora iz Beograda, Kreativni nered iz Starčeva, Pulover iz Osijeka, Mutant Urban Dance Ansambl iz Novog Sada. Pojedinci učesnici:  Levica, Vlada Don i Milan, David, Divna i Mina su protekle godine vredno radili i svojim kvalitetom i rastom dokazali da zauzimaju mesto na mačvanskom rock festivalu. Festival je u petak otvoren tačkama namenjenim najmladjoj populaciji, podmlatku Kuruz Bala, zahvaljujući  preslatkim balerinama iz male scene  “Biserna skoljka” iz Bogatića i animatorima Grupe 022 iz Sremske Mitrovice, Milji i Olji koje su drugog dana festivala imale aktivan rad sa decom u popodnevnim časovima, a pod mesečinom u prijatnom ambijentu parka ispred Kulturno obrazovnog centra u Bogatiću kratkim performansom sa vatrenim rekvizitima pokazale nameru organizatora da Kuruz bal nije namenjen isključivo muzičarima već i svim ostalim vidovima umetnosti. Sve vreme u parkiću bili su prisutni članovi Kreativne industrije “Kiša” iz Šapca i njihove rukotvorine. Takođe, Kuruz Bal se zahvaljuje prisustvu likovnog umetnika Željka Dragićević iz Bogatića koji je svojom dobrom voljom i entuzijazmom stao rame uz rame organizatorima  da peta po redu manifestacija odrzi zadati nivo i kvalitet.
Organizatori se posebno zahvaljuju svima koji su se odazvali javnom pozivu Kuruz Bala za izbor ucesnika za ovu godinu, broju od 52 prijave, a koji nisu ušli u broj od sedamnaest već navedenih učesnika i dolaze iz svih susednih republika i regiona,  kao i bendovima i pojedincima iz Srbije, sa željom da ostanemo u kontaktu da bi  zajedno ispunili novi zadatak Kuruz Bala, upisali se u red  popularnih festivala i time pokrili zapadnu Srbiju  i region.
Nikako ne zaboravljamo  i zahvalni smo  na podršci institucijama koje su delom pomogle ostvarenju ideje grupe entuzijasta u odrzanju i promociji rock kulture u našoj opstini, a to su : Skupština opštine Bogatić, Turistička organizacija opštine Bogatić, Kulturno obrazovni centar opštine Bogatić, Policijskoj stanici Bogatić, Javnom komunalnom preduzeću Bogatić i svim ljudima dobre volje koji su svojim ličnim angažovanjem i prisustvom učestvovali i ove godine.
Najbolja potvrda da Kuruz bal zavređuje pažnju je odličan odziv bendova koji se rado vraćaju na Kuruz bal kao i veliki broj posetilaca i činjenica da za pet godina postojanja nije bilo nikakvog incidenta čime se organizatori jako ponose.