Izdavač: Lindberg/Kristensen Film, 1992.
Režija: Morten Lindberg
Scenarij: Per Cristensen, Morten Lindberg
Gl. uloge: nebitno...

Radnja:

Iskreno, o čemu se uopće može raditi u filmu s ovakvim naslovom?
Petorica Gayniggersa (superinteligentna stvorenja s planeta Anusa) putuju svemirom i oslobađaju ugrožene muškarce od ženskog terora. Na tom putovanju, stignu i do Zemlje. Istrijebe žensko stanovništvo, postave Gay Ambassadora i... to je to. Kraj. Gotovo.

Osvrt:

Danski film ovakvog naslova, s ovakvom tematikom, i traje samo 23 minuta? Ne može valjda biti taako loše...

U biti, i nije loše. Snimanje je vjerojatno koštalo koliko i večera lokalne malonogometne ekipe poslije utakmice protiv vječnih rivala iz susjednog zaseoka. No, autori to nisu ni pokušali prikriti, i ovaj film ni u jednom trenutku ne pokušava biti veći nego što je. Specijalni efekti su očekivano smiješni, glasovi su sinhronizirani na loš engleski (izgovor je isprekidan, podsjeća me na monolog onog starog seljaka iz "Ko to tamo peva"), a gluma se svodi na mijenjanje položaja ruku s obzirom na situaciju. Čak su i gradovi ispisani na zaslonu (do boli smiješnog) računala krivo ispisani (Peking je napisan kao "Bejing"). Ipak, s obzirom da je riječ o komediji, donekle iznenađuje činjenica da su šale jedino što nije smiješno u ovom filmu. Ili možda ne iznenađuje? Nemam pojma...

Još valja izdvojiti shaftovitu glazbu koja se savršeno uklapa u gay ugođaj... I to je to. Da traje duže, bilo bi dosadno i naporno, ovako je ispao sasvim gledljiv filmić kojega se isplati pogledati. Ako ništa drugo, možete se hvaliti: "Hej, gledao sam film 'Gayniggers From Outer Space'!" :)

Highlightovi:

Ništa posebno ne odskače

Oleg Berić