Nakon dugih 33 godina od svog početka Borghesia je dočekala svoj prvi mini album, snimljen u živo. "Better Live Than Dead" nudi pet starih pjesama u novoj formi, koje je reformirana postava snimila na koncertima oktobra 2015. u zagrebačkom klubu Močvara i ljubljanski Kino Šiški. Koncertni mini-album, koji je dostupan izključivo u digitalnoj formi putem platforme Bandcamp (besplatno odnosno po principu 'sam-odaberi-cijenu'), je izdao slovenački nezavisni izdavač Moonlee Records.

Kultna slovenačka grupa Borghesia, koja se vratila na koncertne bine 2014. godine, kad je izdala i svoj poslednji album "And Man Created God"(Metropolis Records), se je godinu kasnije ustalila u postavi Dario Seraval, Aldo Ivančić, Andraž Mazi, Jelena Rusjan i Irena Tomažin. Novi članovi i nove kreativne snage se odražaju i na nekoliko drugačijoj zvučnoj sliki Borghesije, što se primječuje na več spomenutom poslednjom studijskom albumu. Istovremeno su i pjesme starijeg datuma na koncertima dobile nov izračaj, zbog čega je Borghesia odlučila, da će predstaviti i diskografsko zapisati i pet svojih starijih numera (Tako mladi, Young Prisoners, Am I?, Nočne šetnje, Pasto Nudo), koje je snimila na koncertima oktobra 2015. u zagrebačkom klubu Močvara i ljubljanski Kino Šiški, te sad izdala u obliku digitalnog live mini albuma "Better Live Than Dead" (Moonlee Records). Za zvuk i snimke se pobrinuo Jani Mujić, pjesme je miksao i masterizirao Aldo Ivančić. Ispod naslovne fotografije se potpisuje Janez Gerčar, a samu naslovnicu je dizajnirao mladi hrvatski dizajner Antonio Karača.

Među izabranim pjesmama vrijedi istaknuti 'Nočne šetnje', koji je ujedno bio i prvi videospot Borghesije, snimljen davne 1983. godine. Koncert u Kino Šiški je snimila i RTV Slovenija u okviru emisije Aritmija (Aritmični koncerti), iz kojeg je napravljen i videospot za pjesmu 'Pasto Nudo'.