Iz štampe je upravo izašla „Ex Yu rock enciklopedija 1960-2015“ Petra Janjatovića. Medijske reakcije na prethodna izdanja enciklopedije su bile brojne. Bila je hvaljena ali i osporavana, a najvažnije je da je primećena i tražena.

U uvodnom tekstu novog, četvrtog dopunjenog izdanja Petar Janjatović je napisao:

"Kada je marta 1998. godine „Ilustrovana YU rock enciklopedija“ prvi put objavljena, nisam mogao da pretpostavim da ću osamnaest godina kasnije raditi na njenom četvrtom izdanju. I da će ono biti deblje za 164 stranice. U to vreme mržnje, svežih ratnih ožiljaka i uoči sve izvesnijeg bombardovanja, mislio sam da takva muzička prošlost zanima vrlo mali i vrlo raštrkan krug onih sa neoštećenom memorijom. Osećao sam se kao u getu, ne shvatajući da nisam sâm u toj usamljenosti. Što bi rekli Let 3 „Izgubljeni, ima nas još“. I Enciklopedija je kroz tri izdanja proputovala po bivšoj Jugoslaviji. A i ja sa njom."

Ovo izdanje knjige nudi bogatiji izbor fotografija (kako arhivskih, tako i aktuelnih) detaljno dopunjene biografije grupa i autora, a dodato je oko sedamdeset imena sa ex Yu prostora. Knjiga sada ima 392 strane, obrađuje 487 jedinica, opremljena je sa oko 550 crno-belih fotografija, ponovo je u tvrdom povezu, a format je A 4. Teška je 1.6 kg, ali je laka za čitanje.

Medijske reakcije na prethodna izdanja enciklopedije su bile brojne. Bila je hvaljena ali i osporavana, a najvažnije je da je primećena i tražena. Obavezno štivo za svakog diskofila koji drži do sebe.