Enis Čišić je strip crtač i ilustrator koji trenutno radi za Marvel Comics.  Rođen je u Sarajevu 1980. godine i završio je Akademiju likovnih umjetnosti.

Iza sebe ima dugogodišnje iskustvo u reklamnoj industriji radeći kao motion graphic animator.
Autor  je mnogobrojnih cover ilustracija  za domaće i inostrane muzičare, kao i veliki broj stripova i ilustracija objavljenih  u regiji i u svijetu. Među mnogobrojnim radovima svakako treba istaći strip adaptaciju priče Karima Zaimovića po scenariju Aleksandra Brezara „Tajna Nikole Tesle“. Strip je objavljen u cijenjenom američkom magazinu za književnost Mass Review, te nominovan za Pushcart Prize, najznačajniju nezavisnu nagradu za poeziju i kratku prozu u SAD-u. 

Također je autor samostalne izložbe „Frames“- izložbe crteža filmskih kadrova  koji su izlagani u umjetničkim galerijama širom regije.

Iako se bavi crtanjem još od djetinjstva, može se reći da je svoju profesionalnu karijeru strip crtača počeo tek nedavno, na festivalu stripa „Mafest“,  kada  upoznaje talent scout-a iz svijetski poznate izdavačke kuće Marvel Comics, CB Cebulskog.  Ubrzo nakon što je pokazao svoj portfolio i uradio probne stranice stripa, Enis potpisuje ugovor sa ovom velikom izdavačkom kućom i radi na prvom projektu Original Sin Annual po scenariju Jason Latoura, američkog autora koji je radio priče za Marvel Comics, Dark Horse i DC Comics, te surađivao i sa Mike Mignolom, tvorcem Hellboy stripa.

Enis je do sada imao priliku crtati likove poput  Iron Mana,  Spidermana, Captain America, Hulka, te Nick Fury-a. Njegove radove možete naći na njegovoj fejsbuk stranici.