Pod pokroviteljstvom crnogorskih muzičkih portala www.mulj.net i www.bucanpas.com i uz koprodukciju Lake Festa, u Nikšićkom NK Pubu je 14. avgusta održano drugo Premotavanje, tribina na kojoj je tema bila DIY (uradi sam) izdavaštvo i produkcija u Crnoj Gori – izazovi, mogućnosti, postignuto i budućnost. Sama tribina je osmišljena iz nekoliko sekcija na kojima bi razgovor i dijalog vodile osobe iz raznih branši crnogorskog alternativnog mini muzičkog univerzuma. Sagovornici tokom prvog dijela su bili Jole Vučurović, pokretač prve rok emisije u Nikšiću, kolumnista i osoba koja gaji prošlost rokenrol scene, Nikola Franquelli, jedan od začetnika fanzinaške scene u Crnoj Gori, Kristijan Đuranović, kotorski muzičar, autor i kompozitor, Predrag Njunjić snimatelj i autor brojnih video spotova, te Aleksandar Bogdanović, nikšićki producent, kompozitor i autor. Moderator je bio Dragan Lučić član ekipe Mulja.

Drugi dio Premotavanja je bio posvećen prvom izdanju rap benda Tuhhtš i njihovom pogledu na DIY iz ugla rep izvođača – razlike, sličnosti, prošlost, sadašnjost i budućnost, te predstavljanju sajta www.bucanpas.com koji je kao izdavač i repositorium otvoren za sve bendove željne saradnje. Sagovornici su bili Ilija Backović aka Bacili, čovjek umješan u mnogo rap ostvarenja, društveno svjesna i aktivna osoba, Psiho Mistik, jedan od prvih MC-jeva nove crnogorske rap scene, Bojan Tešić, webmaster sajta Bučan Pas, i Milivoje Krivokapić koji je vodio diskusiju. Ovom prilikom prezentovani su i murali koje je BIT organizacija uradila na Domu revolucije. U sklopu tribine puštan je i arhivski video materijal vezan za crnogorsku alternativnu scenu.

Najavljeni „kamionski“ koncert benda Zoon Politikon, koji je trebalo da najavi prvi dan Lake Festa, je nažalost otkazan u posljednjem momentu. Saradnici iz ekipe Lake festa nijesu uspjeli i zaobići administraciju obezbijediti potrebne dozvole za ovaj događaj. Iako se radi o „višoj sili“ u  pitanju je greška koja se ne smije više ponavljati. No, i pored tehničkih problema, Premotavanje je uspješno završeno. Razmjena ideja, dijalog i upoznavanje šire javnosti sa radom underground scene u Crnoj Gori je bilo uspješno i tek je prvi zamah četkom na jednom mnogo većem platnu koji zajednički oslikavaju svi akteri iste.