Film "Mizar - zvezda nade" obuhvata period od stvaranja grupe krajem 1981. godine, do 1986. godine, deo stvaralaštva benda koji je najmanje poznat. 
Autor filma je Marko Džambazoski, student Fakulteta dramskih umjetnosti (FDU) u Skopju, inače i sam muzičar u grupi Vizija.

Film prikazuje period benda u jednom burnom vremenu na muzičkom planu u nekadašnjoj Jugoslaviji, vremenu novog vala i bujanja progresivnih snaga u rok muzici u tadašnjim centrima - Beogradu, Zagrebu i Ljubljani. U Skopju nije bilo tako, ali grad je počeo buditi disharmonični, ljutiti sastav Mizar, čiji su tada veoma mladi i buntovni članovi želeli promene, promene i na muzičkoj sceni i u društvu uopšte.

U filmu su korišćeni uglavnom do sada neobjavljeni audio i video zapisi benda, jednim delom demo snimci, a jednim delom materijali koji su već dve i po decenije zaboravljeni duboko u arhivi Makedonske Radio Televizije. Radnja filma zasniva se na sećanjima članova Mizara iz tog perioda – Goražda Čapovskog, Pante Džambazoskog, Ilije Stojanovskog, Gorana Tanevskog i Slobodana Stojkova. Kroz film se prožima i odnos Mizara prema tadašnjem političkom sistemu u Jugoslaviji i tvrdoglavom željom članova da se stvari menjaju ka većoj slobodi mišljenja i izražavanja, ne samo u kulturi vec i uopšte.

Film je bio prikazan na nekoliko internacionalni festivala kao sto su: Starigrad Paklenica Film Festival (Hrvatska), DORF (Hrvatska), Skopje Film Festival (Makedonija), MakeDox (Makedonija), KRAF (Srbija), Zajecarska Gitarijada (Srbija), Origo (Srbija) i drugi...