Stripnjak Comics (BiH) u ediciji Mini-Comics & Zines objavio je svoju novu publikaciju u vidu fanzina na bosanskom/srpskom/hrvatskom jeziku sa stripovima domaćih i stranih autora. Fanzin je osmislio, uredio i dizajnirao Kostja Ribnik koji je uz nekoliko kratkih kolumni i autor kratke stripovane uvodničke riječi i novinarskog stripa gdje predstavlja jednog od sudionika ovoga izdanja.

Jedna od zanimljivosti ovoga fanzina je da su autori stripova koji su originalno bili na stranom jeziku sami (uglavnom ručno) unosili prevedeni tekst a dva su (u dogovoru sa autorima) adaptirana na neke od domaćih lokalizama. Tako je jedna suluda mornarska priča "The Black Death" dobila svoju dalmatinsku adaptaciju a priča o jednoj pričljivoj teti iz njujorškog autobusa "Q44" čaršijizirana na neki lagano krkanski sarajevski.

Stripnjak #1 autori su: Nicola Vinciguerra (Italija), Aleksander Ćurić (Srbija), Svaig (Hrvatska), Ella Gall (BiH), Paul Jeter (SAD), Robert Clemmons jr. (SAD), Aaron Norhanian (SAD).

Stripnjak Fanzin #1 u PDF formatu možete besplatno skinuti ovde. Štampano izdanje u ograničenom tiražu od 100 primjeraka možete naručiti na www.stripnjak.com.